ANNONS

Snart kan du låna en Sollentunabo

Sollentuna kommun vill främja integrationen.
Sollentuna kommun vill främja integrationen.
Efter en höst av en strid flyktingström undersöker nu kommunen möjligheten att nyanlända ska kunna låna en Sollentunabo – på biblioteket.
ANNONS

För att främja integrationen, och ha en så välkomnande attityd som möjligt, har kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna beslutat att undersöka möjligheten att introducera konceptet ”Låna en Sollentunabo” på kommunens bibliotek.

– Tanken är att med biblioteket som nav, kunna matcha gamla svenska med nya och lotsa in dem i samhället. Det ska vara lite som att låna en bok – man ska som asylsökande kunna låna en Sollentunabo under en kortare tid helt. Till exempel ta en fika, äta lunch eller bara prata, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen ska nu med hjälp av bibliotekscheferna utreda hur konceptet ska fungera rent praktiskt. Förhoppningen är att man ska kunna sätta igång redan till sommaren.

– Jag tror att det finns ett stort engagemang hos många Sollentunabor, men att man inte riktigt vet hur man ska hjälpa till. Vi står inför en stor utmaning framöver och vi tror att det här kan vara en bra metod, säger Ramstrand.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.