Snart kan kommunen ta över

Enebybergs ishall tas troligen helt över av kommunen.
Enebybergs ishall tas troligen helt över av kommunen.
Föreningarna lånade pengar och byggde ishallarna själva i Stocksund och Enebyberg. Opraktiskt tyckte (L) och lobbade för att kommunen skulle lösa ut föreningarna.

Snart kan det bli av.

När det var dags att bygga väggar och tak på isbanorna vid Enebyberg och Stocksund på 90-talet, fick föreningarna låna pengar och bekosta tillbyggnaden själva med kommunen som borgensman.

Lösningen har inneburit att kommunen har ägt vissa delar av hallarna, medan föreningarna har ägt väggar och taken. En inte helt optimal lösning enligt föreningarna själva och Liberalerna, något som Mitt i tidigare har berättat om.

Efter kommunstyrelsens möte nyligen är man ett steg närmare att kommunen tar över bägge hallarna.

– Vi tycker att det är jättebra att isföreningarna kan ägna sig åt verksamheten och kommunen åt anläggningen. Det har ibland varit oklart vem som är ansvarig för vad, nu ska det inte vara något snack utan allt ska flyta på bra, säger kommunalrådet Bengt Sylvan (L).

SDE Hockeys ordförande Daniel Vargö tycker det är bra att kommunen tar över.

– Det förflyttar en del ansvar från oss och gör att kan vi fokusera på det som händer på isen. Summa summarum är det positivt, säger han.

Han säger att köpet även borde underlätta ur ett förvaltningsperspektiv.

– Det har varit en konstig fördelning. Det känns naturligt att kommunen ska stå bakom en hel ishall i stället för en del av den, säger Daniel Vargö.

Beslut tas i fullmäktige den 25 april.