Snart kan du sätta in kontanter i gallerian

Vid ett kontantcenter kan man både ta ut och sätta in pengar.
Vid ett kontantcenter kan man både ta ut och sätta in pengar.
Sedan i vintras finns inte en enda insättningsautomat i Skärholmen centrum. Dåligt, tycker Skärholmenbor som måste åka in till city för att sätta in pengar.
Men snart kommer automaterna tillbaka – och även Liljeholmsgallerian får ett kontantcenter.

I december 2016 lämnade SEB Skärholmen centrum. Några månader senare försvann de insättnings- och uttagsautomater som funnits vid bankkontoret. För den som vill ta ut pengar var det inget större problem – uttagsautomater finns på flera andra håll i SKHLM.

Däremot måste de Skärholmenbor som vill sätta in pengar åka till något av kontantcentren som finns i city. Det är alldeles för långt, tycker många.

– Det här är ett stort problem, jag har jättesvårt att hinna in till stan och jag vet många andra som också är missnöjda, säger en upprörd Skärholmenbo.

Men snart är problemet löst. I slutet av november installerar företaget Bankomat AB ett kontantcenter inne i SKHLM. Där ska två uttagsautomater och två insättningsautomater finnas. I en av dem ska man kunna ta ut euro.

– Vi hade inte möjlighet att vara kvar när SEB lämnade SKHLM, och har sökt en lösning sedan dess. Vi vet ju om att behovet finns i Skärholmen, och är jätteglada över att det löst sig, säger Johanna Holst, kommunikationsansvarig på Bankomat AB.

Även i Liljeholmsgallerian öppnar ett kontantcenter i slutet av november, med två insättningsautomater och en uttagsautomat.

Men det är inte bara i Stockholm satsningar görs. Sedan våren 2016 har Bankomat AB öppnat 80 kontantcenter runtom i Sverige. Orsaken är att många banker inte längre har kontanthantering.

– Det gör att behovet av att sätta in sedlar via automater ökar, säger Johanna Holst.

Bankomat AB förlägger gärna sina kontantcenter i gallerior eftersom det är ljusa miljöer där många människor rör sig, vilket ökar tryggheten för kunderna.

För att kunna använda insättningsautomaterna ska man vara kund hos Handelsbanken, SEB, Nordea, Länsförsäkringar, Swedbank eller Sparbankerna. Uttagsautomaterna fungerar för alla.