Snart öppnar Rikstens första mataffär

Peter Fehn är handlaren som ska driva Ica Nära Riksten. Nu återstår bara det sista "fixet" innan butiken är redo för kunderna.
Peter Fehn är handlaren som ska driva Ica Nära Riksten. Nu återstår bara det sista "fixet" innan butiken är redo för kunderna.
Här kommer det att finnas både postombud och gott om ekologiska val om ungefär en månad.
Här kommer det att finnas både postombud och gott om ekologiska val om ungefär en månad.
Snart slår Rikstens första livsmedelsbutik upp portarna på Flottiljvägen.

– Jag är helt överväldigad över mottagandet, säger Ica-handlaren Peter Fehn.

Den planerade öppningen av Ica Nära Riksten har fått positiv respons av de boende, många har även passat på att söka jobb i butiken. Planen är att Rikstens första livsmedelbutik öppnar i mitten av april.

– Jag är helt överväldigad över mottagandet. Det är så många som är positiva och längtar efter butiken, säger Peter Fehn.

Den nybyggda lokalen på 1 000 kvadratmeter är försedd med ett 40-tal parkeringsplatser. Bygget startade i höstas och förhoppningsvis blir det invigning redan under nästa månad.

– Vi kanske blir lite försenade och har därför inget spikat öppningsdatum. Det tar ett par veckor till men jag hävdar att det kommer att ske i mitten av april, säger Peter Fehn.

Han tror att många kunder kommer att märka att butiken har en tydlig profil mot ekologiskt och miljömärkt.

– Jag tror det ligger helt rätt i tiden och det passar många barnfamiljer bra. Under de senaste månaderna har det pratats allt mer om vegetariskt och vill vara där och erbjuda ett bra utbud, säger Peter Fehn.

Ett 20-tal personer kommer att få jobb i butiken, och rekryteringsprocessen är i full gång. 70-80 personer i olika åldrar har sökt och Peter Fehn berättar att i princip alla som sökt har postadress Tullinge, både från centrum och från Friluftsstaden.

– Vi har många yngre som söker sommarjobb men jag fick även ett mejl från ett äldre par som frågade om de kan hjälpa till.

Butiken hör till det minsta formatet i Ica Nära-familjen och skiljer sig främst i storlek i jämförelse med exempelvis Ica Supermarket eller Kvantum. Det finns helt enkelt mindre plats för varorna och därmed ett mindre utbud.

– Egentligen tycker jag inte att man tar bort så mycket annat än variationen. Vi kan inte ha alla flingor men vi försöker att ha det allra flest vill ha.

Peter Fehn jobbade senast som butikschef för en Ica-butik vid Kungens Kurva. Han ser fram emot att etablera sig i Riksten och det är ingen slump att kedjan väljer att satsa just här.

– Riksten är väldigt spännande och det växer enormt. Det enkla svaret är att det är ett väldigt expansivt område och jag vet att det finns ett jättebehov av en livsmedelsbutik, säger han.

Matbutiken kommer att hålla öppet mellan klockan 8 och 22 alla dagar i veckan, och Rikstenborna kommer även att kunna använda butiken som postombud.