Snart plogas det på Norrviken

Maria Tuvesson spelar bandy med Viktor Rósen, 6, och Simon Rósen, 4.
Maria Tuvesson spelar bandy med Viktor Rósen, 6, och Simon Rósen, 4.
Per Haeggström tycker att Norrvikens sjöisbana har fin is och bra information om snön.
Per Haeggström tycker att Norrvikens sjöisbana har fin is och bra information om snön.
Under måndagen har det slaskat, men enligt prognosen ska kylan göra comeback. Då står plogmaskinen redo att göra skridskospår på Norrviken.

Den här veckan hoppas Sollentuna kommun, som sköter driften för Norrviken, kunna påbörja plogningen av sjöisen.

– Under veckan ska vi provborra och mäta, och se om det håller för att ploga upp banan. Att det har snöat en del kan ställa till det, eftersom det lägger sig som ett täcke över isen, säger Hasse Dahl på Sollentunavallen.

Förra veckan och i helgen var det många som passade på att åka skridskor på Norrviken – trots att banan inte plogats upp ännu.

– Vi har skottat fram riken, som vi kallar det, och pappa Bo var nere och pikade för att kolla om isen var okej innan hela familjen fick följa med, säger Väsbybon Maria Tuvesson, som spelar bandy tillsammans med sönerna Viktor och Simon Rosén i närheten av Bollstanäs skola.

Även Per Haeggström, från Vasastan passade på att ta fram skridskorna och ge sig ut.

– Jag bor i stan men kommer hit ibland. Det är trevligt att åka här, fin is och så är det en bra klubb här i Norrviken, man får bra information om snön.

När isen är tillräckligt tjock kommer en 14 kilometer lång bana plogas för åkning. Man kan börja åka vid Bollstanäs badplats på Väsbysidan, eller vid Norrvikens IP på Sollentunasidan.