Snart ska du få se stängda stadsrum

Arkitekturfestivalen presenterades under onsdagen på nya musikhögskolans campus vid Valhallavägen.
Arkitekturfestivalen presenterades under onsdagen på nya musikhögskolans campus vid Valhallavägen.
I höst ska platser som varit stängda för allmänheten öppnas under en arkitekturfestival.

– Vi vill ge allmänheten en upplevelse genom att erbjuda byggnadskonst som de annars inte har tillgång till, säger Elisabeth Martin, ordförande i Open House Stockholm.

Den 7-8 oktober hålls festivalen Open House i Stockholm. Då är tanken att allmänheten ska få gratis guidade visningar till runt hundra av Stockholms mest spännande byggnader och platser.

Under onsdagen presenterades en ny arkitekturfestival när nya musikhögskolan på Valhallavägen öppnades upp.

– Jag är nog inte ensam om att ha gått förbi byggarbetsplatsen här på Valhallavägen och med spänning följt hur en ny del av staden vuxit fram. Genom att bjuda in till denna vackra byggnad vill vi visa varför Open House är så spännande. Vi vill ge allmänheten en upplevelse genom att erbjuda byggnadskonst som de annars inte har tillgång till, säger Elisabeth Martin, ordförande i Open House Stockholm.

Open House finns redan i ett 30-tal länder i världen. Vilka byggnader och stängda stadsrum i Stockholm som kommer att visas upp är inte klart, men initiativtagarnas förhoppning är att fastighetsägare och andra aktörer kommer att visa upp minst 100 olika byggnader och platser och uppmanar nu alla som vill dela med sig av spännande byggda miljöer, nya, gamla eller i produktion, att kontakta föreningen.