ANNONS

Snart springer studenterna ut i Vallentuna

Nästa fredag springer studenterna ut från Vallentuna gymnasium. Bilden är från en tidigare student vid gymnasiet.
Nästa fredag springer studenterna ut från Vallentuna gymnasium. Bilden är från en tidigare student vid gymnasiet.
Det är lite mer än en vecka kvar tills studenterna på Vallentuna gymnasium kommer att springa ut. Det här kommer att hända i kommunen under den speciella dagen.
ANNONS

I Vallentuna ska studenterna att springa ut klockan 15 fredagen, 3 juni. Efter det väntas den vanliga paraden med studentflak i centrala Vallentuna. Polisen kommer att finnas på plats.

– Vi kommer att se till att det finns personal där. Det brukar inte vara så många flak i Vallentuna, men vi är där för att se till att det blir säkert, säger Stefan Dahlgren, kommunpolis i Vallentuna.

Samma dag kommer polisen också vara på plats i Täby och Danderyd när studenterna springer ut där. Enligt Stefan Dahlgren har flakåkningen blivit bättre under de senaste åren.

– Det har blivit bättre och bättre. För ett par år sedan grisade man mer.

Omkring 100 studenter ska springa ut på fredag. På dagen kommer som vanligt en ramp byggas, där utspringandet sker. Innan dess samlas studenterna i gymnasiet.

– Vi kommer att ha uppträde med sång och spex från lärarna. Utdelningen av stipendiat, en högtidlig avslutning i Teatern, bland annat, säger Johan Klintberg, rektor på Vallentuna gymnasium.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.