ANNONS

Snart syns hon i rutan igen

I Smartare än en femteklassare kammade Gun från Karlslund, Norrviken, hem sin största vinst: 60 000 kronor.
I Smartare än en femteklassare kammade Gun från Karlslund, Norrviken, hem sin största vinst: 60 000 kronor.
I heta stolen mittemot Rickard Sjöberg i ”Postkodmiljonären”.
I heta stolen mittemot Rickard Sjöberg i ”Postkodmiljonären”.
Här grillas Gun av Lasse Kronér i ”Smartare än en femteklassare”.
Här grillas Gun av Lasse Kronér i ”Smartare än en femteklassare”.
Gun Kallenberg, 81, är en sann frågesportsexpert. De senaste 21 åren har hon varit med i nästan vartenda frågesportsprogram som finns.

– De enda jag har missat är ”Besserwisser” och ”Vem vill bli miljonär”, tror jag, säger hon.
ANNONS

– Det var inte speciellt uppmuntrande, jag hade inte gått vidare! säger Gun Kallenberg, när Lokaltidningen Mitt i testar henne i frågesport.

Hon var inte nöjd med resultatet i vårt test. Men när det kommer till att gå vidare från tv-programmens castingprocess är hon en sann expert.

Sedan Karlslundsbon var med i Jeopardy 1994 har hon synts i rutan ett tjugotal gånger. Bland annat i ”Postkodmiljonären”, ”Vem vet mest” och ”Smartare än en femteklassare”. En del program har hon varit med i flera gånger.

Faktum är att listan över program som Gun Kallenberg har varit med i är så pass lång att vi inte får nämna hela. Det kan verka skrytsamt, tycker hon. Gun söker dock inte för att vinna, utan för att det är så fruktansvärt roligt att delta.

– Man behöver inte vinna. Det är spänningen och happening-känslan som är roligast.

Nu kommer Gun snart att synas i tv-rutan igen, men inte i något frågesportsprogram den här gången. Hon blev uppringd av kanal 5 för att vara med i programmet ”Vem tar disken? VIP”, som har premiär den 16 september.

Där äter fyra personer middag hos en hemlig kändis, och ska med hjälp av menyn och inredningen i hemmet försöka lista ut vem kändisen är. Gissar de fel får de diska efter kalaset.

– Det har varit en stor glädje att få vara med, säger Gun.

Men det är inte bara i tv-som Gun Kallenberg är en spelfanatiker. Även i vardagen älskar hon frågesporter. Medan vi är på besök visar hon flera olika spel som hon spelar online, och när släkten träffas blir det ofta Trivial pursuit.

ANNONS

– Jag måste ge en del credit för det till min man, som tyvärr har gått bort nu. Han älskade spel och när vi var på semester hade vi alltid med kortspel och frågespel.

Vi är nog många som har tänkt tanken att det är lättare att sitta hemma i soffan och svara rätt. Men enligt Gun finns ingen skillnad mellan att vara med i tv och att spela TP med familjen.

– Nej, det känns precis som att sitta vid köksbordet med barn och barnbarn, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.