Snart dags att tända valborgseldarna

valborg
En urgammal tradition.
I dag är det valborgsmässoafton – och dags att välkomna våren på allvar.
Det blir brasor både vid Klubbensborg och i Hökmossen.

Klubbensborg är populärt, men aldrig så fullt av folk som på valborg. Nu är det dags igen – och den som gillar rock bör vara på plats redan klockan 18. Då bjuder elever från Betelkyrkans musikskola på valborgsrock, på utomhusscenen mitt på campingen.

Det blir också en del annan musikalisk underhållning. Huvudnumret är förstås manskören. Den intar scenen klockan 20.20, för att sjunga in våren med kända sånger.

Klockan 20.45 tänds brasan, och klockan 21.30 blir det fyrverkeri (vid regn kan det bli tidigare).

Arrangör är föreningen Klubbensborg, med stöd av stadsdelsförvaltningen och studieförbundet Blida. Det är en helkväll de ordnar – så det serveras korv, glass och fika både utomhus och i café Uddvillan.

Femteklassare fixar

I Hökmossen är det Västbergaskolans femteklassare som sätter glans på valborgsmässoafton. Starten går klockan 18.00 på Träsnidarvägen 12–14. Eleverna ordnar ett fackeltåg, och brasan tänds klockan 20.

Dessutom fixar eleverna en servering med mat och fika, säljer sockervadd och popcorn och arrangerar fiskdamm, lotteri och chokladhjul.

Symbolisk eld i Vinterviken

Vid Vintervikens trädgård tänds en liten, symbolisk eld för barnen klockan 17. Det blir också körsång, klockan 18. Arrangör är Vintervikens trädgårdsförening, som håller öppet kaféet till klockan 20.

Den som bor nära Mälarhöjdsbadet kan också passa på att fira valborg vid parkeringen ovanför badet. Ett fackeltåg från Bredängs kyrka är framme vid 18.30-tiden. Då tänds brasan. Dessutom blir det körsång och försäljning av korv och kaffe.