ANNONS

Snart tändas 6 000 juleljus

Snöflingor i Spånga centrum förra julen. I jul blir det likadant i Tensta centrum.
Snöflingor i Spånga centrum förra julen. I jul blir det likadant i Tensta centrum.
I år ska även Tensta få del av kommunens miljonsatsning på julbelysning. Sammanlagt ska omkring 6 000 ljuspunkter upp i stadsdelen, bland annat i form av snöflingor och pepparkaksgubbar.
ANNONS

Tensta var länge en försummad stadsdel när det gällde julbelysning. Men i år ska 20 julstjärnor i form av snöflingor och en dubbel snöflinga på stolpe installeras längs centrumfasaden. I träden utanför ska 50 ljusslingor monteras i träden.

Vid Hjulsta torg ska 40 ljusslingor och 15 pepparkaksfigurer som gubbar och grisar hängas i träden, liksom ett stort rött hjärta.

Sammanlagt ska nästan 6 000 ljuspunkter lysa upp vinterkvällarna i Tensta.

Den totala kostnaden för julbelysningen i Tensta uppgår till dryga 77 000 kronor, varav kommunen betalar hälften. Den andra delen ska lokala aktörer stå för, enligt överenskommelse med trafikkontoret som satsar två miljoner extra på julbelysning i ytterstaden.

Förra året var det bara Spånga som fick ta del julbelysningspengarna, eftersom förvaltningen inte lyckades hitta några sponsorer i Tensta.

I år kommer fastighetsbolaget Einar Matsson och Tensta centrums ägare Fastpartner att ta kostnaden. Faktum är att ljusarrangemangen i Tensta blir både större och en aning dyrare än Spångas.

– Jag är väldigt glad över att även Tensta ville vara med i år, säger Torbjörn Gustavsson, näringslivssamordnare vid Spånga-Tenstas stadsdelsförvaltning.

Igor Borg är fastighetschef på Fastpartner. Han tror att julbelysningen kring Tensta centrum kommer att öka gemytet och göra torget mer gemytligt och attraktivt för besökare.

– Vi vill ha en så positiv syn som möjligt på marknadsplatsen, och vi tycker att det här gynnar helheten.

ANNONS

Årets julbelysning börjar monteras den här veckan och förhoppningen är att allt ska vara klart till den 27 november, som är fredagen före första advent.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.