Välj ditt område
På ingång.
På ingång.

Snart tar han Harlem till Hallonbergen

Nyheter Om några veckor intar Marcus Samuelsson Hallonbergen. Arrangören hoppas locka matglada från Sundbyberg, Solna och andra ställen längs blå linjen.

Ni har väl inte missat att New York-baserade superkocken Marcus Samuelsson kommer till Hallonbergen i augusti? Det har Mitt i Sundbyberg berättat om här.

Den 1 augusti öppnar bokningen på Umamis Facebooksida. Maten som kommer att serveras blir en mix av mexikanskt och amerikanskt, influerade av Samuelssons restauranger i Stockholm och i Harlem.

Enligt Wallenstam, som utvecklar området och arrangerar pop up-restaurangen, ser kocken likheter mellan Hallonbergen och Harlem.

– Det jag älskar med Harlem är mångfalden på alla sätt: människorna, musiken och konsten. Jag hoppas att få uppleva detsamma i Hallonbergen, skriver Marcus Samuelsson i ett pressmeddelande.

Antalet platser på pop-upen är begränsade, och arrangörerna hoppas på mycket lokala gäster.

– Många av hans (Marcus Samuelssons, reds anm) vänners mammor som bor här ute längs blå linjen, de har inte smartphones och håller på med Facebook, sa han. Så därför kommer vi även affischera i dessa närområden. Vi hoppas verkligen att flertalet av gästerna som kommer är från Sundbyberg, Solna och områdena där omkring, säger projektledaren Anna Mourou Lange i en skriftlig kommentar till Mitt i Sundbyberg, och tillägger att ett mål med eventet är att få de boende att känna stolthet över sin stadsdel.

– Harlem har precis gjort resan från uträknad stadsdel till krispigt hotspot, nu är det Hallonbergen och Umami Parks tur.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död