ANNONS

Snattade i Kista galleria – angav sin syster

Snattare ertappades – angav syrran
Två paket lösögonfransar och två sminksvampar ska kvinnorna ha stulit.
Två kvinnor stoppades när de snattade. Ena angav sin syster
Bild på stöldgods till print.
Två kvinnor i 20-årsåldern misstänks för att ha snattat från en butik i Kista galleria.
När kvinnorna stoppades hävdade den ena kvinnan att hon var sin syster.
ANNONS

En som antagligen kommer ha det värre på nästa släktmiddag än de flesta är den 22-åriga kvinnan som i april ska ha stulit lösögonfransar och en sminksvamp från en butik i Kista galleria tillsammans med en 19-åring kvinna.

När 19- och 22-åringen ertappades för stölden hävdade nämligen den 22-åriga kvinnan att hon var sin syster. Hon hoppades alltså kunna komma undan med sitt misstänka brott genom att ange sin syster.

22-åringen kunde snabbt och utantill uppge sin systers personnummer till polisen men trots det anade polisen att något inte stämde. Hon fortsatte dock att insistera på att hon var sin syster när polisen ställde en rad kontrollfrågor. Men när polisen tilltalade henne med hennes egentliga förnamn så svarade hon på det.

Erkänner

I polisförhör har de båda kvinnorna ekränt att de snattade kosmetik från butiken och 22-åringen har erkänt att hon uppgav att sig för att vara sin syster.

22-åringen säger i förhör att hon uppgav sin systers personnummer eftersom att hon var rädd att sitta inlåst länge och att hon blev paranoid.

Båda kvinnorna åtalas för ringa stöld och 22-åringen åtalas även för falsk tillvitelse.