ANNONS

”Jag är snickare” hjälpte föga när polisen fann hans knivar

snickarde dömd för brott mot knivlagen
Mannen hade "en brukskniv och en fällkniv" på sig när han greps i Häggvik, enligt tingsrättens dom.
När polisen skulle hämta en kraftigt berusad man på Häggviks station visade det sig att han hade två knivar på sig.
Mannen förklarade att han hade använt knivarna i sitt jobb som snickare.
Men det hjälpte inte när mannen stod åtalad i tingsrätten – han har nu dömts för brott mot knivlagen.
ANNONS

Mannen, som är i 50-årsåldern, var kraftigt berusad när han omhändertogs av väktare på Häggviks pendeltågsstation en sen kväll i mitten av januari.

Han var aggressiv och utåtagerande, viftade med armarna och skrek, och en polispatrull kom dit för att ta med mannen till polisstationen.

Pendlade i humör

Under transporten var mannen fängslad då han pendlade upp och ner i humör och polisen upptäckte att han hade två knivar, en brukskniv och en fällkniv.

Enligt mannen hade han knivarna i fickan på sina arbetsbyxor eftersom han använder dem på sitt jobb som snickare. Den här dagen var han på väg hem från jobbet och hade däremellan varit hos en kompis och druckit några öl.

Förklaringen räckte inte

Men den förklaringen räckte inte för tingsrätten, där mannen åtalades för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt tingsrätten var mannens knivinnehav, trots hans yrke, inte befogat. Detta då ”den som under alkoholpåverkan innehar kniv på allmän plats löper i regel större risk att råka i situationer där våldshandlingar kan inträffa”.

Dömdes i tingsrätten

”Av bevisningen i målet framgår att mannen befann sig på ett pendeltåg en sen lördagskväll kraftigt berusad samt att han var utåtagerande mot ordningsvakter”, resonerar tingsrätten.

Åtalet var därmed styrkt, menar tingsrätten, och snickaren har nu dömts för brott mot knivlagen. Påföljden blev dagsböter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.