ANNONS

Snöoväder kan försvåra arbetet med strömavbrotten

Det väntade snöovädret längs Roslagskusten kan försvåra arbetet med att åtgärda strömavbrott.
I går kväll var det cirka 8600 kunder som fortfarande var utan el efter stormen Alfridas framfart.
ANNONS


Vattenfall meddelar att de fortsätter att arbeta för att reparera elledningarna, men att arbetet riskerar att fördröjas på grund av ovädret.

̶ Det här är en extremt jobbig situation för våra kunder som varit utan el i många dygn, och vi gör allt som står i vår makt för att så många som möjligt ska få elen tillbaka så snabbt det går. Säkerheten går först för vår personal och svårt väder kan göra det farligt och dessutom kraftigt försvåra arbetet, säger Eva Vitell, Kund och Marknadschef Vattenfall Eldistribution AB, i ett pressmeddelande.

Varning för kraftigt snöfall

I nuläget arbetar cirka 500 skogshuggare, maskinister och montörer i Stockholms län, merparten i Roslagen, för att åtgärda de stormskadade elledningarna.

Idag har SMHI gått ut med en klass 2-varning för kraftigt snöfall och hårda vindar i det strömavbrottsdrabbade området, vilket kommer att försvåra arbetet.

Strömförande elledningar

Det är fortfarande förenat med stor fara att röra sig i terrängen i de stormdrabbade områdena längs Upplandskusten, Roslagen och Stockholms skärgård. Vattenfall varnar för att gå nära en elledning som ligger på marken då den kan vara strömförande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.