ANNONS

Snöröjningen i Danderyd – ett hett ämne

Snö, snöröjning, Danderyd
Längs G:a Norrtäljevägen ligger snövallar upp mot en och en halv meter kvar på trottoaren.
Många Danderydsbor har klagat på snöröjningen i kommunen i vinter. På vissa ställen ligger vallar på en och en halv meter kvar.
ANNONS

I flera Facebookgrupper ser vi bilder på snöhögar som ligger i vägen och tidigare under vintern har flera personer klagat på att Danderyds kommun inte hade plogat gatorna i tid.

Nu har solen tittat fram och stora vattensamlingar bildas i anslutning till högar av snö. Längs med Gamla Norrtäljevägen mellan Höglidsvägen och Västra Banvägen är hela trottoaren fortfarande täckt med snö.

Man får gå på gatan med risk för att bli påkörd eller helt nerstänkt

– Det är alltid så vid den här tiden på året. Man får gå på gatan med risk för att bli påkörd eller helt nerstänkt, säger en kvinna som vill vara anonym.

Sträckan används av många som går till eller från Roslagsbanan och flera är oroliga för sin säkerhet.

– Jag tycker att det är jätteläskigt, speciellt på kvällarna. Jag har reflex men det är inte säkert att bilisterna upptäcker de som inte har reflex, säger en kvinna.

Cykelbana vs gångbana

Tidigare under vintern var det inte snöhögarna som var den stora debatten. Då handlade mycket av kommentarerna om att cykelbanorna var fint plogade men för de gåendes var det svårt att ta sig fram.

I en insändare till Mitt i skriver en man som tröttnade på hur Danderyd snöröjer följande:

Vi hundratals gångtrafikanter och bilister tar oss fram med livet som insats på oplogade trottoarer och vägbanor. När snön faller som mest får vi gångtrafikanter gå i ett uppkört hjulspår mitt i vägbanan för att överhuvudtaget ta oss fram.

ANNONS

Uppskattningsvis går det en cyklist på 1000 gångtrafikanter. Hur har man tänkt och hur har man gjort denna prioritering? Uppenbarligen utifrån att en cyklists liv är mer värt än gångtrafikantens!”

Vad tycker du om snöröjningen i Danderyd? Hör av dig till reportern.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.