Teater och snowracing i helgen för Lidingöbor

Teater tr3:s föreställningar har oftast teman som har sin bakgrund i vardagslivet.
Teater tr3:s föreställningar har oftast teman som har sin bakgrund i vardagslivet.
Källängens skola har varit med och arrangerat ungdomsföreställningen NÅTT.
Källängens skola har varit med och arrangerat ungdomsföreställningen NÅTT.
Det gäller att ha snowracern i toppskick inför lördag.
Det gäller att ha snowracern i toppskick inför lördag.
Tråkig helg på Lidingö, inga idéer på vad du ska hitta på?
Kolla in de här lokala tipsen!

Det blir allt från  teaterpremiärer och snowracertävlingar i helgen på Lidingö. Det finns all anledning att hålla sig hemma på ön under helgen.

Grön föreställning för små

Klockan 11 på lördag har vårens första Barnlördag premiär på Lidingö stadsbibliotek. Då kommer teatern Tr3 och spelar föreställningen Frö. Den handlar om naturens kretslopp, livets gång och människans fascination för sådant som växer. Föreställning riktar sig till familjens yngsta, de som är mellan två till fyra år. Skulle man missa den första föreställning, kommer en ny chans klockan 13 samma dag. Föreställningarna är gratis för alla.

teater tr3 frö

Teater Tr3 kommer till årets första Barnlördag på Lidingö stadsbibliotek.

Mystik på Elverket

För den lite äldre teaterpubliken har ungdomsföreställningen NÅTT premiär söndag klockan 18 på Elverket . Det är en föreställning som blandar skräck, humor och mystik. Teatern är skapad av ungdomar från olika ungdomsgårdar, Sagateatern och Källängens skola. Missar man premiären finns det möjlighet att se föreställningen under de kommande två veckorna.

Se opp i backen!

Det ska bli uppehåll i helgen och någon plusgrad, enligt SMHI.  Då kan man bege sig till Ekholmsnäsbacken på lördag, för att tävla i Snowracer cup.  Tävlingen arrangeras av Svenska bob och rodelförbundet och Lidingö rodelklubb. Man kan anmäla sig på Snowracer cups hemsida. Missar man att anmäla sig på hemsidan kan man efteranmäla sig på plats, mellan klockan 9 till 9:30. Tävlingnarna startar med ett eventuellt tidskval klockan 10.

Vill ni veta mer om Snowracer cup, läs det här: