ANNONS

Snuskig vaxholmskrog anser sig vara motarbetad

Vid minst tre tillfällen har gäster uppgett att de blivit sjuka av maten på krogen.
Vid minst tre tillfällen har gäster uppgett att de blivit sjuka av maten på krogen.
Ägaren anser sig orättvist behandlad av kommunen, trots att mängder med inspektioner visat att krogen misskötts.
Ägaren anser sig orättvist behandlad av kommunen, trots att mängder med inspektioner visat att krogen misskötts.
Ägaren uppger att  han vill sälja krogen.
Ägaren uppger att han vill sälja krogen.
Tre gånger under sommaren stängde kommunens miljö- och hälsoinspektörer Rindö krog, bland annat sedan gäster anmält att de blivit matförgiftade. Nu har krogen även mist sitt alkoholtillstånd. Orättvist, anser ägaren.
ANNONS

– Vi har försökt rätta till det som har varit dåligt. Enligt oss fungerar det jättebra och vi har inte haft något strul alls, säger den person som står som Rindö krogs ägare till Mitt i.

En titt på klagomålen mot restaurangen på Rindövägen ger en annan bild. Sedan Rindö krog fick ändrade ägarförhållanden i våras tycks det gått stadigt utför. Sedan i juni har inspektörer från SRMH – Södra Roslagens miljö- och hälsa hunnit stänga krogen tre gånger på grund av brister i hygienen och livsmedelhanteringen. Dessutom fick myndigheten in flera rapporter om misstänkt matförgiftning under sommaren.  I en anmälan beskrev en kvinnlig matgäst att salladen varit ”brun och slemmig”, att pizzan smakat konstigt och att hon kräkts efter att bara ätit upp halva pizzan.

Av SRMH:s rapporter framgår också att krogen ska ha hållit öppet när den borde varit stängd och att man då sålt både pizza och öl.

– De har påstått att det inte finns tillräckligt erfarenhet, men han som drivit krogen har över 40 års erfarenhet av restaurang. Men han kan inte svenska bra och de lyssnar inte på oss, säger en företrädare för krogen och syftar på en äldre kollega.

Han uppger också att krogen numera är stängd och att man letar efter en ny ägare.

Mitt i har även sökt representanter för brf Rindövägen 40 som äger fastigheten.

Fakta

Många inspektioner på Rindö krog

7/6: En person beskriver för SRMH att han fått ”en smärre chock” när han besökt Rindö krog och fick se hur smutsigt det var. Mailet avslutade med ”Ett snabbt obokat besök från er sida innan nån blir sjuk vore på tiden”.

9/6: Ännu ett klagomål på hygienen. Samma dag gjorde SRMH en inspektion och beslutade då att stänga krogen tillfälligt.

15/6: Först efter ett par återbesök kunde krogen öppna igen, men då hade SRMH fått rapporter om att åtminstone fem personer som ätit på krogen blivit magsjuka eller illamående. Dessutom anmälde ett anonymt vittne att krogen sålt öl under tiden då den var stängd av SRMH.

21/6: Bara några dagar efter att krogen åter öppnats kom nya klagomål, denna gång från en man som uppgav att han har egen restaurangerfarenhet. Enligt honom var lokalerna åter ostädade, personalen tvättade inte händerna som de borde, och vitkålssalladen luktade ruttet. Han bedömde att ”fall av matförgiftning är närstående i tid”.

22/6: En kvinna ringde till SRMH och berättade att hon kvällen innan kräkts efter att ha ätit en halv pizza på Rindö krog.

23/6: Efter en ny inspektion beslutade SRMH att på nytt tillfälligt stänga krogen. SRMH övervägde även att stänga krogen permanent ”eftersom innehavaren inte verkar ha några som helst kunskaper i hur man hanterar livsmedel eller håller rent”.

Vid nya inspektioner visade det sig att ägaren sparat gammal mat och några dagar senare var krogens dörr öppen och kebab och skinka framtagen trots att krogen skulle var stängd.

6/7: En person tipsade SRMH om att folk hämtade pizza på baksida av krogen då den skulle vara stängd. SRMH begärde polishandräckning, men polisen hade inte tid.

13/7: SRMH stängde krogen på nytt efter bara en dag sedan en tilltänkt ny ägare vittnat om oegentligheter och fusk med maten.

15/7: SRMH beslutade att åter öppna krogen.

18/7: En lokalpolitiker rapporterar till SRMH att flera personer anmält misstänkt matförgiftning till honom.

26/7: Vid ännu en inspektion fann SRMH bland annat en gammal Serranoskinka och att lokalen åter var ostädad. Ytterligare en anmälan kom om att krogen sålt pizzor och öl då den skulle varit stängd.

14/9: Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd beslutade att återkalla Rindö krogs alkoholtillstånd.

18/10: Beslutet om återkallat alkoholtillstånd vann laga kraft sedan ägaren inte överklagat.

Källa: SRMH
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.