ANNONS

Socialarbetarna kan få högre lön

De anställda på socialförvaltningen har jobbat under stor press den senaste tiden. Bilden har inget med Österåker att göra.
De anställda på socialförvaltningen har jobbat under stor press den senaste tiden. Bilden har inget med Österåker att göra.
Socialarbetarna i Österåker kan få en större löneökning än vanligt.

Kommunen vill satsa på yrkesgruppen, som de anser är hårt pressade.
ANNONS

– Medarbetarna i socialförvaltningen arbetar ofta under mycket stor press och vi vill premiera de goda arbetsinsatser som görs. Vi är måna om att attrahera och behålla den kompetens som medarbetarna besitter i kommunen, säger Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

I dag väntas Österåker fatta beslutet om årets lönesatsning, på 1,6 miljoner kronor, på kommunstyrelsens möte. Förslaget innebär att lönerna på socialförvaltningen höjs med totalt fem procent från den 1 juli. Hittills i år har lönerna höjts med tre procent från 1 april.

Tidigare har kommunen infört en lönetrappa, där lönen höjs ju längre de anställda jobbar kvar, i ett försök att behålla medarbetarna på socialförvaltningen.

Mitt i har tidigare skrivit om krisen inom socialförvaltningen och bristen på personal. I höstas rapporterade vi att 49 biståndshandläggare och socialsekreterare slutat de senaste tre åren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.