Socialchefen: ”Arbetsmiljön är inte bra”

Socialchef Barbro Johansson.
Socialchef Barbro Johansson.
Socialnämndens ordförande Ann-Christin Martens (S).
Socialnämndens ordförande Ann-Christin Martens (S).
Kommunen har antagit fler åtgärder för att locka fler socionomer till Upplands Väsby – och för att få dagens medarbetare att stanna kvar.

– Vi är medvetna om att arbetsmiljön på barnenheten inte är bra och har en handlingsplan för det. Vi har haft flera personer som har slutat och några som har sagt upp sig.

Missnöjet med ledningen påtalades under hösten. Sen dess har kommunen i samråd med fackförbunden formulerat en handlingsplan och inlett medarbetarsamtal.

– Alltid när det är medarbetare som upplever att det inte är bra, då blir jag bekymrad. Så det här är något vi tar på största allvar, det är det vi håller på att jobba med nu. Tillsammans med fackliga företrädare kartlägger vi situationen.

Anställda lämnar i protest

Hon menar att bemanningen är en utmaning för hela socialkontoret och även andra kommuner men att det har varit större utmaningar med bemanningen på utredningsenheten för barn.

Långsiktigt arbetar kommunen med en strategi för att bli mer attraktiv som arbetsgivare. För att lösa situationen kortsiktigt har kommunen tagit in fyra konsulter för att kunna genomföra utredningsarbetet. En lösning som är kostsam.

– Så är det ju men jag tror inte det finns en kommun som inte har konsulter inne. Sen går det där upp och ner hur många man har inne. Men vi ser till att vi har konsulter inne som kan göra de utredningar vi är skyldiga till enligt lagen, säger Barbro Johansson.

Socialnämndens ordförande Ann-Christin Martens (S) menar att socialsekreterare är en högt prioriterad grupp i kommunen.

– Vi har signalerat om att socialsekreterares arbetsmiljö måste förbättras och satsas på. Det kan handla om introduktion, karriärmöjligheter, arbetsbelastning, arbetstid och lönesättning.

LÄS MER:

”Man tar inte tillvara på erfarenheten”

Anställda lämnar i protest