Socialchefen i Vallentuna har sagt upp sig

Vallentuna kommunhus
Mitt under utredning om kraftiga budgetunderskott avgår chefen för Socialförvaltningen.
Efter förvaltningen visade 33 miljoner kronor i underskott väljer nu Mogjan Alimadad att sluta som socialchef i Vallentuna kommun med omedelbar verkan.

Vallentunas socialchef Mojgan Alimadad vill inte fortsätta vara socialchef i Vallentuna kommun, vilket Vallentuna Nyheter var först ut med att berätta. Torbjörn Einarsson (C), ordförande i Socialnämnden mottog hennes avskedsansökan via ett mejl i tisdagskväll och igår samtalade de med varandra på förvaltningen.

–  Hon slutar direkt som förvaltningschef. Som det är sagt nu ska hon finnas tillgänglig för förvaltningen om det behövs hjälp med något, hur mycket vet jag inte i nuläget.

Uttryckte hon några särskilda orsaker varför hon väljer att sluta?

– Vi pratade mest om vad som händer nu och hur förvaltningen kan gå vidare. Men det handlar om den senaste tidens underskott och prognosmissar, säger han.

Hur ställer du dig till att hon avgår?

– Det är socialchefen själv som har tagit det här beslutet, och det får hon absolut göra. Jag har inte varit i själv i den här situationen.

Det var i januari som socialförvaltningen hamnade i en panikartad situation när budgeten för 2017 hamnade på minus 33 miljoner kronor. Just nu utreder kommunens ekonomer varför prognoserna under det gångna året kunde visa en felmarginal på nära 27 miljoner kronor.

Enligt Torbjörn Einarsson ska utredningen presenteras för politiken i nästa vecka.

Chefskapet för Socialförvaltningen tas tillsvidare över av Digitalisering och IT-chefen David Gyllenstråle.

Mitt i har sökt Mojgan Alimadad och kommunchefen Victor Kilén.