ANNONS

Söderledstunneln avstängd hela juli

Söderledstunneln är avstängd resten av juli. Och köerna kan bli långa i innerstan.
ANNONS

Du som kör i Södermalms sommartrafik har nog redan märkt det: Sedan den 5 juli är Söderledstunneln som sträcker sig mellan Slussen och Skanstull till hälften avstängd. Det innebär att trafiken får dela på ett tunnelrör tills arbetet är klart den 3 augusti.

Syftet är att öka säkerheten längs sträckan. Det ska bland annat installeras kameror, fjärrstyrda bommar och digitala skyltar, enligt Jan-Åke Wård som är projektledare på trafikkontoret.

– Det som görs just nu är förberedande arbeten, exempelvis dra kablar, säger han.

Mer arbete ska alltså ske senare. Men då ska det gå smidigare för trafikanterna.

– Det är bara nu vi stänger tunneln helt. Annars kommer det ske kortare nattavstängningar och trafiken kommer inte att beröras på samma sätt.

Trafikkontoret rekommenderar de som ska ta sig genom Stockholm under arbetet att undvika innerstan och Klarastrandsleden och i stället köra Södra länken och Essingeleden. Man ska också räkna med längre restider, särskilt i morgon- och eftermiddagsrusningarna, enligt staden.

När Mitt i:s reporter körde Essingeleden vid lunchtid i tisdags var det kö hela sträckan söderut, trots stillsam semestertrafik i andra delar av stan.

Men enligt Jan-Åke Wård är det svårt att säga exakt hur trafiken påverkats under de första avstängningsdagarna.

– Vi har valt att stänga tunneln under den här sommaren för att minimera störningen. Men det är klart att det påverkar, säger han.

ANNONS