Södermalm får en ny sopstation

Här på Alsnögatan ska stationen placeras.
Här på Alsnögatan ska stationen placeras.
Södermalm blir med ny återvinningsstation. Under hösten har det blivit allt trängre kring stadens återvinningsstationer efter att flera plockats bort.
– Vi tvingas ta bort många stationer på grund av ombyggnationer, säger Annika Ahlberg, regionschef på Förpacknings- och Tidningsinsamling.

Under hösten skrev Mitt i om att återvinningsstationen i korsningen Södermannagatan/Bohusgatan kunde försvinna. Så blev det även till slut, tillsammans med flera andra stationer runt om i Stockholm.

Orsaken till att flera plockades bort var att permanenta bygglov inte kunde beviljas för stationerna. Men nu får Södermalms sydöstra del en ny station som ska placeras på Alsnögatan den 25 januari, i närheten av Norra Hammarbyhamnen. Den har fått ett permanent bygglov vilket betyder att den inte kommer försvinna i första taget.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning vilket ibland motverkas av att vi tvingas ta bort många stationer på grund av ombyggnationer. Därför är det glädjande att kunna erbjuda en ny station i området, säger Annika Ahlberg, regionschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande.

Det går nästan 4000 personer på varje återvinningsstation på Södermalm, visar siffror från FTI.


Läs mer: