Södermalms gator intogs av levande döda i stans 13:e zombiewalk

Melina Lindstedt, 15, från Lidingö såg seriöst skrämmande ut med sina blodiga låtsassår.
Melina Lindstedt, 15, från Lidingö såg seriöst skrämmande ut med sina blodiga låtsassår.
Stefan Kjellberg, 42, från Jakobsberg gör sin sjätte zombiewalk i Stockholm.
Stefan Kjellberg, 42, från Jakobsberg gör sin sjätte zombiewalk i Stockholm.
Hundratals zombier samlades för att gå en dyster marsch över Söder.

Alldeles vanliga människor och sådana som sminkat sig som levande döda, zombies, strömmade i maklig takt till Bofills båge efter lunch. 

Familjer, zombiefantaster och ganska många pressfotografer trängdes på gräsmattan innan tåget skulle avgå.  Det rådde loj och vänlig sensommarstämning över Fatbursparken där det samtidigt dök upp allt fler rejält läskiga gestalter.

Blödande sår

En av dem som drog kamerorna till sig var Melina Lindstedt, 15, från Lidingö. Mycket latex såg ut att ha gått åt för att åstadkomma hennes blödande sår.

– Jag har varit här två gånger tidigare men aldrig sminkat mig, säger hon. Förra året ångrade jag det. Jag har varit intresserad av smink för specialeffekter ganska länge och lärt mig hur man gör på nätet. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här egentligen. Jag har inte så mycket känslor.

Och det är ju inte så konstigt när man är en zombie.

Stefan Kjellberg, till vardags tvåbarnspappa och produktchef på ett företag i Kista, såg också övertygande ut. Sminkningen och inte minst basebollträet, där det hängde en blodig ögonglob, hade platsat i vilken zombierulle som helst. 

– Det är kul att klä ut sig, man gör ju inte det så ofta, säger han. Grundsminkningen har jag gjort själv men fru har hjälpt mig med såren.

Blir barnen rädda när de ser dig?

– Våra barn är härdade, skrattar han. Vår yngsta dotter är nio år och har vant sig. Hon gick sin första zombie walk när hon var sex år.

 

Zombievandringen går från Fatbursparken med Tantolunden som mål. På vägen passerar de Medborgarplatsen, Götgatsbacken, Sankt Paulsgatan, Swedenborgsgatan, Högbergsgatan, Rosenlundsgatan, Maria Skolgata, Zinkens väg och Hornsviksstigen.