ANNONS

Södermalmsbon Hugo spelar huvudrollen i nya Bertfilmen

berts dagbok. vi träffar skådeslepare, regissör och manusförfattare. Hugo Krajcik (spelar Bert) bor på Södermalm.
Hugo Krajcik, 16, spelar den klassiska figuren Bert i Berts dagbok.
Han ville spela Sune som liten. Annars visste hans mormor att han skulle bli politiker. Den 5 augusti debuterar 16-åriga Hornstullsbon Hugo Krajcik som huvudrollen i bioaktuella Berts dagbok.
ANNONS

Historien tar vid i Farsta när Bert börjar högstadiet i Hästhagsskolan, i filmen kallad Öreskogsskolan.

Filmen baserar sig inte på någon av de tidigare böckerna i serien av författarna som också skrivit bokserien om Sune.

– Jag ville spela Sune när jag var liten. Han var så cool, en tjejtjusare, jag såg upp till honom. Bert är lite mer av en failad tjejtjusare, säger Hugo Krajcik och skrattar.

Bert i Berts dagbok

Den 5 augusti långfilmsdebuterar Hugo Krajcik som huvudrollsinnehavare i den romantiska komedin Berts dagbok. Han blir kär i drömtjejen Leila som går i nian, spelad av Huddingebon Yussra El Abdouni från SVT:s Kalifat.

Filmen är till stora delar inspelad i Solna och Sundbyberg där Bert, förutom kärleken, även tampas med mobbaren Klimpen. Till sin hjälp har han vännerna Lill-Erik och Åke.

– Det var superkul! När jag provspelade för rollen visste jag inte att det var Bert de sökte, men sedan sa de det när jag gick vidare. Det var spännande, säger Hugo Krajcik.

berts dagbok. vi träffar skådeslepare, regissör och manusförfattare. FV: Tapio Leopold, manusförfattare, Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Hugo Krajcik, Michael Lindgren, regissör, Yussra El Abdouni.

FV: Tapio Leopold, manusförfattare, Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Hugo Krajcik, Michael Lindgren, regissör, Yussra El Abdouni. Foto: Christian Lärk

ANNONS

Krajcik vill vidare från komedi

Som yngre spelade Hugo Krajcik mycket teater på både Kulturskolan, kollon och hemma.

Men den närmaste tiden ska han ta en paus från filmens värld för att fokusera på att bli klar med skolan och söka till gymnasiet.

Trots en gnutta scenskräck vill han gärna fortsätta med skådespeleriet, men kan även tänka sig en framtid inom politiken.

– Efter att ha sett Bert var mamma och pappa glada och tyckte att jag var duktig. Och mormor har alltid sagt att hon visste att jag skulle bli skådespelare eller politiker, så vi får se, säger Hugo Krajcik och rycker på axlarna.

– Det här var verkligen jätteroligt, men jag vill inte fastna i komedi. Jag skulle gärna spela en roll i något slags drama eller kriminalfall.

Är du en mer allvarlig person egentligen?

– Nej, jag är nästan aldrig allvarlig.

HUGO KRAJCIK

Popcorn är bäst på bio:

Bästa mathaket på Södermalm: Mormors lilla kök vid Södra station. ”Det är stans bästa burgare faktiskt, de är jättegoda”.

Är film alltid bäst på bio: Det är bäst på bio. ”Det är bra hemma, men det är en speciell känsla när man går där i från och har ätit alldeles greasy popcorn”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.