Min lokala hjälte

Södermalmsfrisör prisad som landets bästa

Åsa Pettersson vann kategorin Årets Frisör.
Åsa Pettersson vann kategorin Årets Frisör.
Salong Hårgängets frisör Åsa Pettersson blev den stora vinnaren när tävlingen Årets Frisör avgjordes i helgen.

Det blev förstaplats i kategorin Årets Frisör för Hårgängets Åsa Pettersson när landets bästa frisörer och salonger utsågs på tävlingen Årets Frisör 2017. Tävlingen avgjordes i Bryggarsalen i Stockholm under lördagen. Därmed fortsatte Hårgänget, med lokal på Götgatan, på vinnarspåret från förra årets tävling där salongen tog hem tre priser. Då vann Åsa Pettersson Årets Team tillsammans med kollegorna Felix Wagneklev och Tiina Rautio.

I år tävlade Åsa Pettersson i de två kategorierna Årets Dam och Årets Avantgarde och trots att hon inte vann i någon av de kategorierna kammade hon alltså hem den mest prestigefyllda titeln, Årets Frisör.

– Det känns jättebra, men jag har inte hunnit smälta allt. Det är väldigt mycket på samma gång med på tv, radio och nu tidningen, säger hon.

Tävlade live

Juryns motivering löd följande: ”Med ett imponerande tekniskt kunnande och med en bredd som täcker kunskap i alla frisöryrkets element, har den tävlande visat att den tillhör vår absoluta Elit”.

– Det känns extra stort att vinna Årets Frisör då det är kategorin som väger tyngst, säger Åsa Pettersson.

De tävlande visade upp sina färdigheter live inför en jury.

– Det var väldigt nervöst, när man stod där och klockan började att ticka. Men det är skönt att man vet vad man kan och ska göra, så det är bara att jobba systematiskt.

Hur firade du segern?

– Det blev stor baluns, men det trubbades av ganska snabbt. Jag skulle vara med i Nyhetsmorgon tidigt nästa dag så det var bara att åka hem och stryka kläderna igen. Så man blev lite snuvad på firandet, men jag har såklart njutit.

Årets Frisör har funnits sedan 2004 och bakom tävlingen står bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna.