Södermannen misstänkt för barnvåldtäkt

Den ökända serievåldtäktsmannen, den drygt 60-årige Södermannen, misstänks för att ha utsatt en flicka för sexuella övergrepp under nästan två års tid. Våldtäkterna ska ha tagit sin början innan flickan fyllt 15 år.

Mannen är sedan flera år bosatt i kommunen och brotten ska ha begåtts på Rösjö camping i Sollentuna från maj 2010 och fram till februari 2012.

Under 1970- och 80-talet begick mannen en rad våldtäkter som han dömts för, i media kallades han för Södermannen och räknas till en av Sveriges genom tiderna värsta serievåldtäktsmän. Han hade för vana att bryta sig in hemma hos kvinnor medan de sov och sedan under knivhot våldta dem.

– Det händer inte att man kan bli våldtagen i sin egen lilla lägenhet, säger ett av offren i en P3-dokumentär.

Polisen ska nu utreda om mannen kan ligga bakom flera ouppklarade våldtäkter genom att matcha hans dna med fynd ännu ouppklarade våldtäktsfall.

Det var socialtjänsten i Sollentuna kommun som i början av december anmälde de misstänkta övergreppen till polisen. Mannen greps på onsdagen i förra veckan och kunde under torsdagseftermiddagen häktas på sannolika skäl, misstänkt för våldtäkt mot barn, köp av sexuell handling av barn och våldtäkt.

Mannen nekar till brott. I samband med husrannsakan hemma hos mannen hittade polisen cannabis och mannen misstänks därför också för narkotikabrott.

Polis och åklagare är förtegen om händelserna och det är oklart hur mannen och flickan känner varandra. Inte heller socialtjänsten eller flickans målsägarbiträde vill kommentera misstankarna.

Åklagaren har fram till den 24 januari på sig att väcka åtal mot mannen.

Det händer inte att man kan bli våldtagen i sin egen lilla lägenhet.Södermannens offer