Södermannen tog plats i rättssalen

I sms har flickan beskrivit sin rädsla för den våldtäktsmisstänkte 65-åringen, känd som Södermannen.

I fredags möttes de återigen i rätten.

Med rakat huvud, ett välansat skägg, glasögon och i en stickad kofta tog Södermannen plats i Attunda tingsrätt i fredags.

Mittemot honom: En blond tonårsflicka som han anklagas för att ha drogat med cannabis och våldtagit under flera års tid på Rösjöbadens camping.

När hon mellan sommaren 2010 och december förra året träffade 65-åringen visste hon inte att han var en ökänd serievåldtäktsman. I sms till sitt målsägarbiträde skrev hon att hon blev ”helt jävla chockad” och ”knappt kunde andas”, när hon fick veta.

Enligt polisens förundersökning ska flickan ha varit rädd över sin säkerhet och i ett sms skrivit till sitt målsägarbiträde: ”Polisen får inte släppa honom”.

Men av rädslan märktes inget när hon tog plats i rättegångssalen. Hon svepte med blicken över åhörarna, fick syn på sin mamma, log och nickade till hälsning. Hon såg inte åt Södermannens håll.

65-åringen står åtalad för våldtäkt mot barn, våldtäkt alternativt köp av sexuell handling av barn samt narkotikabrott. När åklagaren läste upp anklagelserna rörde han inte en min.

Flickans målsägandebiträde yrkade på att mannen ska betala 515 000 kronor i skadestånd till flickan. Inte heller då visade 65-åringen några tecken på reaktion.

I dag fortsätter rättegången, som till största delen hålls bakom stängda dörrar för att skydda flickan. Den väntas avslutas under onsdagen.

Fakta

Dömd för 26 kvinnoöverfall

På 1970-talet bröt sig Södermannen in hos sovande kvinnor i Göteborg och våldtog dem. Han dömdes för 15 övergrepp och släpptes efter två år.

På 1980-talet började liknande våldtäkter ske i Stockholm. Mannen fälldes för elva övergrepp, dömdes till vård och rymde efter några veckor. Han greps några år senare för att sedan försättas på fri fot efter två år.

I januari 2013 greps han i sin husvagn på Rösjöbadens camping, misstänkt för att ha utnyttjat en flicka i över två års tid.