Här är söderorts julmarknader

Snart börjar årets julmarknader i söderort.
Snart börjar årets julmarknader i söderort.
Börjar du redan längta efter glögg, pepparkakor och brända mandlar? Om mindre än två veckor drar nämligen årets julmarknader igång i söderort - här är några av dem.

Nu är det dags – med bara veckor kvar till jul är det hög tid för julmarknad! Passa på att köpa pynt, julgodis och annat som hör julen till på marknader runtom i söderort.

18 november

Bredäng

Skärholmens Konstförening och Wåffelbruk anordnar julmarknad på Jakobsbergs gård den 18 november klockan 12–16.

Försäljning av konsthantverk med bland annat handmålade julkort, textilier, silversmide och handinbundna anteckningsböcker. Det serveras även kaffe och våfflor.

24–25 november

Johanneshov

Den 25 november klockan 11–16 är det dags för Handkraft Kvinnokrafts största marknad hittills. På Kraken Sthlm anordnas marknaden med 70 utställare som säljer kvinnligt hantverk. Allt från silversmycken och hudvård till återbruk och lädersömnad kommer finnas på marknaden som även utlovar systerskap och gemenskap.

Farsta

Traditionell julmarknad på Farsta gård med hantverk, mat och dekorationer. Den 24 och 25 november mellan klockan 11–16 hålls marknaden på den historiska gården.

1–2 december

Älvsjö

Älvsjö scoutkår anordnar julmarknad i Johan Skytteskolan. Mellan klockan 11–15 den 1 december kan du njuta av julstämningen och köpa hantverk, hemgjort godis, hemstöpta ljus och mycket mer.

Telefonplan

Konstfacks årliga höstmarknad äger rum den 1–2 december klockan 10-17.

Studenter från alla institutionerna säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer med mera.

10 kronor i entré.

Aspudden

Mellan klockan 10–15 den 2 december anordnar Örnsbergs scoutkår en traditionell julmarknad i Aspuddens skola.

Det kommer bland annat säljas godsaker, julklappar, hantverk och lotter. Det kommer även finnas pysselhörna, femkamp och spökvandring för de minsta.

Telefonplan

Midsommargården har julmarknad traditionsenligt på första advent den 2 december klockan 11–16. Köp design och hantverk, delta i kreativa workshops eller dansa runt granen.

8–9 december

Västertorp

Den 8 december mellan klockan 10–16 är det dags för Västertorp centrums årliga julmarknad. Stor loppis i hela centrum och erbjudanden från de lokala företagen och butikerna.

Enskede

Julmarknaden i Gamla Enskede äger rum den 8 och 9 december mellan klockan 11–16. Alla butiker kommer hålla öppet och ungefär 80 övriga säljare som erbjuder hantverk, julsaker och hembakat.