Söderorts bollplaner får mera konstgräs

Gruset på Sandåkra och Bagarmossens bollplan planeras bytas ut mot konstgräs, medan Hammarbyhöjden och Västberga byter ut redan befintligt konstgräs mot nytt. 
 Foto: Sofia Ekström
Gruset på Sandåkra och Bagarmossens bollplan planeras bytas ut mot konstgräs, medan Hammarbyhöjden och Västberga byter ut redan befintligt konstgräs mot nytt. 
 Foto: Sofia Ekström
Inte mindre än fyra bollplaner i söderort planeras att rustas upp med bland annat nytt konstgräs och löparbanor.

I veckan fattar idrottsnämnden beslut om att investera i upprustningar av flera idrottsplatser i Söderort.

– Det finns trots allt en hel del konstgräs där som har legat ett tag. Det man kan säga är att exempelvis västerort är i ännu större behov av nya idrottsytor, men det finns helt enkelt fler befintliga i söderort och därför blir upprustningsbehovet större där, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Det är Sandåkra BP, Bagarmossens BP, Hammarbyhöjdens IP och Västberga IP som ska rustas upp.

I de två förstnämnda är planen att grusunderlaget ska bytas ut mot konstgräs. Bagarmossen kommer dessutom att få omklädningsbyggnaden upprustad medan Sandåkra får tre syntetbelagda löparbanor längs ena långsidan.

– Både i Västberga och Hammarbyhöjden handlar det om utbyten av befintliga konstgräs. Det är helt enkelt upprustning av konstgräs och friidrottsbanor, säger Emilia Bjuggren.

Upprustningarna beräknas vara klara i augusti nästa år.

– Vi försöker hela tiden upprusta löpande så att vi inte hamnar efter i vårt underhåll, säger Bjuggren och förklarar varför beslut om de nya investeringarna i Söderort tas just nu.

– När man närmar sig årsskiftet så ser man hur mycket resurser som finns kvar i investeringsbudgeten och nu finns det ett utrymme för att påskynda viss upprustning.

tel 550 550 00