Söderorts kändisar i protest mot regeringen

Flera svenska kända namn har skrivit under debattartikeln, bland annat flera artister och skådespelare bosatta i söderort.
Flera svenska kända namn har skrivit under debattartikeln, bland annat flera artister och skådespelare bosatta i söderort.
I en debattartikel publicerat i Aftonbladet Debatt skriver 47 svenska kändisar under i protest mot regeringens nya flyktingpolitik.

Undertecknar gör flera av söderorts kända namn.

Flertalet kända svenskar har skrivit under debattartikeln ”Sverige bygger murar och vi har fått nog!” som kritiserar regeringens nya flyktingpolitik. Däribland flera artister från söderort, som artisterna Little Jinder, Love Antell, Martin Hederos, Kristin Amparo, Naomi Pilgrim, Mariette Hansson, Joel Alme, Karin Dreijer och Albin Johansén. Även skådespelaren och komikern Bianca Kronlöf skriver under och skådespelerskan Ann Petrén.

De börjar artikeln med att beskriva en man som flyr med sin son över Egeiska havet och skiljs från varandra. Sedan upplyser de att få vet om det nya lagförslaget som riksdagen ska rösta om i juni 2016. Lagförslaget handlar om att tidsbegränsa uppehållstillstånden, minska möjligheten till familjeåterföreningar. ”Det är ingen tvekan om att dessa åtgärder kommer slå hårt mot dem de berör. Lika hårt är slaget mot de grundläggande idéerna om mänskliga rättigheter.” skriver de.

Nu vill artisterna sätta ner foten. De skriver: ”Vi skriver det här för att vi har fått nog av att bara passivt se på när politikerna tar förödande beslut. Vi måste vara förkrossade. Precis som den rädda treåringen måste vi ställa oss frågan om vart vi är på väg.”