ANNONS

Söderortsbo tröttnade på sänkta skatter

ANNONS

Nu är räddningen här för dem som tycker att skattebördan blivit alltför lätt att bära.

Karl Lindqvist från Bagarmossen, som driver stiftelsen Polstjärna, har lagt upp en räknare på sin hemsida där man kan se hur allianspartiernas skattesänkning, som får effekt på januarilönen, påverkar lönekuvertet.

Tanken är att de extra löneslantarna ska kunna doneras till olika sociala projekt.

– Många unga har det tufft och det har dragits ner på många ungdomsaktiviteter. Ska jag som medelklass få mindre skatt när ungdomarna behöver mer resurser?

Karl Lindqvist skrev, halvt på skämt, ett brev till Stockholms stadshus med frågan om det var möjligt att betala tillbaka pengar när han förstod att en sänkning var på gång.

Till sin stora förvåning fick han till slut ett svar med ett kontonummer till utbildningsförvaltningen.

– Jag tänkte att det måste gå att hitta på något smartare än ett anonymt kontonummer till en förvaltning och ordnade så att intresserade kan donera pengar till specifika sociala projekt på Polstjärnas hemsida, berättar han.

Pengarna går till att stödja enskilda eldsjälar som arbetar med sociala problem i Stockholmsområdet.

Tidigare har Polstjärna bland annat bidragit till kolloverksamhet för unga som inte går i skolan och stödgrupper för barn med missbruksproblem i familjen. Karl Lindqvist har även startat Facebook- gruppen ”Skattesänkning” för att uppmärksamma idén.

ANNONS

Ska jag som medelklass få mindre skatt när ungdomarna behöver mer resurser?karl lindqvist