ANNONS

Söderortsbor fick inte sin post

Christer Wimmerstedt
Christer Wimmerstedt
På flera håll i söderort har det varit problem med posten i juli. I både Enskede och Bagarmossen har Postnords kunder undrat vart posten tog vägen.

– Visst förstår vi att de inte alltid klarar allt, men man måste åtminstone kunna nå fram till kundtjänst, säger Christer Wimmerstedt.
ANNONS

Under de två första veckorna i juli kom posten bara två gånger, trots att han väntade både tidningar och brev. En granne väntade på en kallelse från Karolinska som inte kom fram.

Hos kundtjänst var linjen överbelastad.

– Vi hade 93 samtal före i kön. Sedan har vi mejlat och fick svar först en vecka senare. Då skrev de att det inte var färdigbehandlat, säger Christer Wimmerstedt som bor i Enskede.

Hans gata ligger sist på postslingan och han spekulerar i om det tillsammans med semestertider kan förklara problemet.

– Men personalen gör ett jättebra jobb, jag tror att problemet ligger högre upp, säger Christer Wimmerstedt.

Även boende i Årsta och Bagarmossen har hört av sig till Mitt i Söderort om utebliven post. I Bagarmossen förklarar Postnord att flera brevbärare varit sjuka de senaste veckorna.

– Vi hade många sjuka och mer post än vi prognostiserat. Därför blev det en störning i Skarpnäck under en dag, säger Erik Fogelström som är vikarierande regionchef på Postnord.

Han har dock inte fått några felanmälningar eller signaler om att det skulle ha varit en störning i Enskede eller på Christer Wimmerstedts gata.

– Om det har varit någon störning tidigare kan jag inte svara på. Jag kan bara konstatera att det nu är helt tomt i den vägens fack, säger han.

ANNONS

På Postnords pressavdelning kan Maria Ibsén bekräfta att det har varit ett högt tryck på kundtjänst i början av juli.

– Vi har haft mer paket och försändelser än vad som brukar vara normalt för juli och då är det fler som har ringt med frågor. Nu har vi tagit in mer personal så det ska fungera.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.