ANNONS

Sofi, 10, fick löpardrottningen till Kungsängen

Sofi Berglind bjöd in Malin Ewerlöf som gästtränare i Kungsängen friidrott.
Sofi Berglind bjöd in Malin Ewerlöf som gästtränare i Kungsängen friidrott.
Malin Ewerlöf.
Malin Ewerlöf.
Sofi Berglind, 10, har lyckats med det omöjliga. Att locka förra friidrottsstjärnan Malin Ewerlöf till Kungsängen för att hålla i en friidrottsträning.
ANNONS

Historien börjar på en inomhustävling i Eskilstuna förra året. Det gick så där för Kungsängen friidrott och efteråt diskuterade ledarna att de nog borde träna lite mer teknik.

Det där snappade Sofi Berglind, 10, upp och började googla på löptränare.

– Malin Ewerlöfs namn dök upp och Sofi bestämde sig för att skriva till henne och fråga om hon inte kunde komma, säger pappa Håkan Berglind.

Nästan ett år senare tackade Malin Ewerlöf ja.

Onsdagen den 13 januari kommer den före detta landslagslöparen till Upplands Bros gymnasiums sporthall för att hålla i en träning.

– Jag har själv varit en ung friidrottare och känner verkligen att det är viktigt med förebilder. Om man kan ge något tillbaka till idrotten genom att göra en sådan här grej så är det självklart att ställa upp, säger Malin Ewerlöf.

Att så pass unga personer kommer med propåer är rätt ovanligt. Sofi har gjort ett bra jobb, tycker Malin Ewerlöf.

– Det var lite gulligt. Hon har verkligen påmint mig ett par gånger. Det är inte så att man måste tjata på mig att göra sådana här grejer, men jag har mycket att stå i jobbmässigt och har tre egna barn. Ibland hinner man inte även om man vill.

Sofi är jätteglad över att Malin Ewerlöf kommer.

ANNONS

– Hon tycker att det skulle bli bra för klubben också, säger Håkan Berglind.

Precis som Malin Ewerlöf gillar Sofi medeldistans.

ANNONS