Sofia gav namn åt radarparet i hagen

Sofia Sandström, 11, hade bäst namnförslag tyckte personalen på Björklunds hage. Till vänster i brun ull ser vi Benny och i svart ull Björn.
Sofia Sandström, 11, hade bäst namnförslag tyckte personalen på Björklunds hage. Till vänster i brun ull ser vi Benny och i svart ull Björn.
När lammen på Björklunds hage skulle döpas fick Mitt i:s läsare chansen att ge förslag. Nu har de fått namn efter ett inte helt okänt radarpar.

Det har gått en dryg månad sedan tvillingparet kom till världen. Sedan dess har lammungarna kivats och busat runt i hagen och blivit ett riktigt radarpar.

– Jag tyckte att Björn och Benny skulle passa bra på två pojkar, säger Sofia Sandström, 11 år, som lämnade de vinnande förslagen.

Sofia brukar vara ganska mycket på 4H-gården och hon har sett hur lammtvillingarna vuxit för varje vecka som går.

– Jag har varit här på gården sedan jag var sex år och föreslagit många namn tidigare, men det har alltid blivit något annat namn i slutändan. Så det är roligt att det blev mitt förslag den här gången.

Varför just de här namnen?

– Vi pratade om lite olika namn hemma, då kom min pappa med förslaget och jag gillade det.

Även gårdsassistenten Liza Berglund, som tillsammans med de andra på Björklunds hage har valt ut de vinnande namnen, tycker att namnen passar.

– Vi ville ha två namn som hängde ihop eftersom det är tvillingar. Abba är ju också alla bekanta med. Det är roligt när man kan relatera till namnen, säger hon.

De andra lammungarna som har fötts under våren har alla fått namn som börjar på B.

– De heter Billy, Belle och Buster, säger Liza Berglund.