Dags att söka sommarjobb för Skarpnäcks unga

sommarjobb, parkskötsel, måleri
Såväl inomhus- som utomhusjobb erbjuds av Skarpnäcks stadsdel.
Jobb inom bland annat trädgårdsskötsel och hemtjänst erbjuds av stadsdelen.
Men skynda att söka. Knappt hälften av alla som söker kan räkna med att få ett sommarjobb. Idag är sista dagen att söka.

Ansökningsperioden för sommarjobb i Hammarby-Skarpnäck har börjat. Platserna som erbjuds är såväl inomhus- som utomhusjobb.

Vill du lapa sol i sommar kan ett jobb inom parkskötsel passa dig bra. Då får du göra allt mellan att plocka skräp, klippa gräsmattor och ansa i rabatter.

Är du mer en inomhusmänniska kan du söka ett jobb inom administration på något av stadsdelens kontor. Då kan du få arbeta med att arkivera handlingar eller att förbereda och genomföra undersökningar.

Jobben anpassade

Sommarjobben är anpassade efter att arbetstagaren inte har någon utbildning anpassat till jobbet – och får du jobb inom exempelvis hemtjänsten kommer sysslorna att cirkulera kring bland annat promenader och matlagning. Medicinering och hygien utförs av de utbildade kollegorna.

Utöver det erbjuds även jobb inom förskola och olika typer av kulturprojekt som anordnas i stadsdelen.

– I Skarpnäcks budget har vi angett att under sommaren 2019 kunna erbjuda minst 380 st sommarjobb, säger biträdande enhetschef för ekonomi och arbete Carl Henrik Svensson i ett mejl.

Men långt ifrån alla som ansöker kommer att få ett sommarjobb.

– Runt 900 ansökningar brukar komma in.

Totalt rekryterar Stockholms stad runt 9 000 sommarjobbare. Den som söker ska vara 16-19 år, det vill säga född mellan 2 000 och 2003, och folkbokförd i Stockholms stad.

Sista dagen att skicka in sin ansökan är 6 mars.

Här söker du sommarjobb Stockholms stads webbsida.