Sökandet efter Noah har nu pågått i ett år

Hundratals frivilliga har deltagit i sökandet efter Noah under året – än har han dock inte fångats in.

Matte Gunilla Stierngren ger dock inte upp hoppet.

– Jag kan inte tro annat än att han kommer hem igen, säger hon.

Under de senaste veckorna har hon fått rapporter från flera personer att Noah siktats inom ett begränsat område i Danderyd och Sollentuna.

Iakttagelserna har även bekräftats med id-hundar som indikerat att det är äkta spår efter Noah.

– Senast siktades han på Domherrevägen i Sollentuna och innan det vid Bergendals kursgård. Han rör sig i samma område med bara Danderydsvägen emellan, berättar Gunilla Stierngren.

Hon är inte ensam i sökandet, utan till sin hjälp har hon ett troget gäng ”Noahvänner”. Ända sedan Noah försvann har folk hört av sig och stöttat och kommit med tips och råd.

Under året som gått har hennes innersta krets av aktiva sökare dock minskat från 100 till cirka 50.

– En del har gett upp. Men de som är kvar är väldigt engagerade. De trycker lappar, är ute och spanar och samlar in pengar till Noahfonden.

Det går nämligen åt mycket pengar i sökandet, berättar Gunilla Stierngren. Att hyra lastbilar, släp, bygga hägn, köpa in en jourtelefon är inte gratis.

Men alla är inte hjälpsamma. Under året har hon också fått ta emot mycket skit från människor som vill tala henne tillrätta.

– De ringer upp mig och frågar om jag är dum i huvudet som inte ger upp eller säger att det bara var bra att Noah försvann eftersom han är så ful. Men jag förlåter dem, säger Gunilla Stierngren.

Fakta

Om du ser Noah

Noahs matte har utsatt en belöning på 20000 kronor till den som ser till att han kommer hem igen.

Om du ser Noah – ring matte Gunilla Stierngren på: 0735- 930 133.