Sökes: 650 jobbsugna till nya Arenastaden

Det nya hotellet i Arenastaden söker 650 personer. Jobben ska locka ungdomar i närområdet och flera tjänster går till långtidsarbetslösa.

Quality hotel arena i Arenastaden i Solna öppnar i augusti 2013. Hotellkedjans personal kommer att arbeta både i hotellet och i den nya nationalarenan. Och i höst anställer man över 500 timanställda medarbetare till arenan och dess entré, Arena gate.

De kommer att förbereda och servera mat till sammanlagt 10 000 restauranggäster – och jobba i Arenastadens kiosker som ska serva 40 000–50 000 besökare under varje evenemang med bland annat öl och lättare tilltugg.

– Matproduktionen blir stor och omfattande och vi behöver ett starkt team med kompetenta personer. Det blir mycket kött, fisk och grönt i stora volymer, säger Carl Kjellberg, hotelldirektör på Quality hotel arena.

Att de flesta är timanställda beror på att hotellkedjan främst behöver mycket personal under de stora evenemangen på arenan.

– Första åren beräknar vi att ha ett evenemang i veckan, alltså 50 om året. Men på sikt är målet att ha 100 årligen, säger Carl Kjellberg.

Då det handlar om många timanställningar och en hel del obekväma arbetstider hoppas hotellet att många Solna- och Sundbybergsbor som har fördelen att bo nära ska söka.

Även kommunstyrelsens ordförande i Solna, Pehr Granfalk (M), hoppas att många unga i närområdet ska sikta in sig på jobben. Totalt väntas 10 000 arbeten skapas i Arenastaden. Och för att få fler långtidsarbetslösa ungdomar och utrikesfödda i arbete har Solna inlett ett samarbete med hotellkedjan och arbetsförmedlingen.

– Det rör sig om runt ett hundratal personer som ska matchas till olika tjänster i Arenastaden för att komma ut på arbetsmarknaden, säger Granfalk.

Swedbank arena.

Fakta

500 timanställda

Till hösten anställer man 520 personer till hotellverksamheten i Arenastaden.

Omkring 500 av dem timanställs för att jobba i nationalarenan och dess entré. De övriga tjänsterna går till personal i ledande roller.

Ytterligare cirka 120 personer rekryteras inför öppningen av hotellet.

Källa: Fabege