Sol, slalom – och uteserveringar

Markus Wärdell och Max Szybkowski öppar restaurang Julius uteservering.
Markus Wärdell och Max Szybkowski öppar restaurang Julius uteservering.
Flottsbros backar är redo för sportlov.
Flottsbro har öppet i påsk.
Njut av solen i påsk. Huddinge bjuder på både slalom och och i alla fall en öppen uteservering.
– Det är full fart här, säger restaurangchefen Max Szybkowski på restaurang Julius i Stuvsta.

För er som stannar i Huddinge under påsken finns många aktiviteter. SMHI spår sol fram tills måndag, så passa på att ta fram skidorna om du vill åka utför en gång till.

Slalombacken i Flottsbro har öppet alla nedfarter under påsklovet.

– Det är kanonförhållanden i backarna, det blir en riktigt härlig påskvinter för oss skidåkare. Jag tror att de skidintresserade kommer, men vi slåss mot uteserveringarna inne i stan, säger Andreas Häggqvist, anläggningschef i Flottsbro.

Stuvsta öppnar upp

Men du behöver inte åka till Stockholm för att få tag på en uteservering i påsk. Från den 1 april kan restauranger öppna upp utomhus och i Huddinge finns i alla fall en krog som nappat.

Det är restaurang Julius i Stuvsta som öppnar sin uteservering på måndag, på annandag påsk.

Det är full fart här

Max Szybkowski

– Vi har precis sopat gatan för att ställa ut möblerna så det är full fart här, säger restaurangchefen Max Szybkowski.

Då krogen ligger i solläge finns goda solchanser, i alla fall på annandagen då SMHI utlovat sol. Infravärme finns inte på uteserveringen.

– Nej. Det är upp till var och en om man vill sitta där. Vi ställer fram mindre barmöbler först, 25 platser, och de större matborden när det blir varmare, säger Max Szybkowski.

Nya restauranger kommer

Under våren kommer fler möjligheter att käka utomhus i Huddinge. Den 11 april öppnar Folkes upp sin kvällsbistro, med uteservering.

I slutet av maj planerar även en helt ny restaurang, med uteservering, att öppna vid Forelltorget. Restaurangen ska heta Steakhouse och ska ligga där Guldfynd och Café Don giovanni tidigare låg.