ANNONS

Solgul lussebulle bäst i test

”Det går åt ett par plåtar om dan”, säger Madeleine Waldenborg som jobbat på det vinnande konditoriet i två år.
”Det går åt ett par plåtar om dan”, säger Madeleine Waldenborg som jobbat på det vinnande konditoriet i två år.
Bageri Passion
landsvägen 45, sundbyberg  Pris: 25 kronor  ”En slarvigt penslad bulle med hembakt känsla. Hård skorpa, mjukt inre, men torr i botten. Väldigt söt. Bra med saffran.”  Balders bröd  solna centrum  Pris: 22 kronor  ”Vacker S-formad bulle som är lagom gräddad. Saftig men med en deg som fastnar i tänderna. Lite grågul, snålt med saffran.”
Bageri Passion
landsvägen 45, sundbyberg Pris: 25 kronor ”En slarvigt penslad bulle med hembakt känsla. Hård skorpa, mjukt inre, men torr i botten. Väldigt söt. Bra med saffran.” Balders bröd solna centrum Pris: 22 kronor ”Vacker S-formad bulle som är lagom gräddad. Saftig men med en deg som fastnar i tänderna. Lite grågul, snålt med saffran.”
Gul som en sol, inte för söt och med en lagom dos saffran. Sådan är ­Solna-Sundbybergs ­godaste köpelussebulle från Thelins i Solna centrum, enligt smakpanelen i Lokaltidningen Mitt i:s lussekattstest.
ANNONS

Förväntningarna var höga när Lokaltidningens Mitt i:s kaffebrödsfrälsta smakpanel satte sig ner för att testa årets skörd av köpelussekatter.

Inledningsvis fick alla lussekatter fint betyg för utseende. Så gott som alla lussekatter utom en, den från Du bon pain, hade bakats ut i den vanliga julgaltsformen, formad som ett S.

Men när provsmakningen, som gjorts som ett blindtest, satte i gång började mungiporna hänga på sockerråttorna.

– Varför så snålt med saffran, det är ju så billigt i år? hojtade en i panelen.

– Och varför så torra? Ett bageri borde väl veta hur man får degen saftig? Det kanske är bäst att baka själv, tyckte en annan.

Efter en bra stunds ätande, smakande, klämmande, kännande, luktande och poängsättande stod till slut lussekatten från Thelins konditori i Solna centrum som segrare.

Den sammanvägda poängen blev 3,5 av 5. Thelins lussebulle är solgul, fluffig och har fin saffranssmak, även om smakpanelen anmärkte på att man verkar snålat på russinen.

Ägaren av Thelins konditori, Danni Asmar, låter förvånat glad när Lokaltidningen Mitt i ringer för att gratulera.

– Gud vad kul, vad glad jag blir. Det var verkligen kul att juryn gillade det vi gör, konstaterar han.

ANNONS

Thelins

Centralvägen 21, Solna

Pris: 22 kronor

”En inte för söt bulle med lagom mycket saffran. Gul som en sol och vackert glänsande. Saftig och luftig, men lite snålt med russin.”
Droppens konditorI

tulegatan 2, sundbyberg

Pris: 17 kronor

”Största bullen av alla. Är snygg och ser stadig ut. Fluffig och bra med russin, men knappt någon saffranssmak, smakar fusk.”
Du Bon Pain

tottvägen 5b, solna

Pris: 25 kronor

”Mjuk, fluffig, smörig 
och god bulle som påminner om en donut. Smaken saknade julkänsla, var mer som en syltmunk utan sylt.”
Boulevard

Esplanaden 17, sundbyberg

Pris: 18 kronor

”En lite torr, beige och inte så vacker lussebulle. Bra sötma, fin saffranssmak men glest med russin och för torr.”