ANNONS

Sollentuna försöker bekämpa superhalkan

Snöröjning sollentuna
Kommunen jobbar intensivt med de all utrustning de har för att bekämpa halkan.
Kraftigt snöfall, plusgrader och tö övergick i minusgrader och gatorna blev till isbanor. Kommunen är nu ute och försöker bekämpa superhalkan med full styrka.
ANNONS

Det senaste dygnet har det varit ett besvärligt väderomslag. Sollentuna kommun är sedan onsdagskvällen ute och snöröjer och halkbekämpar vägarna för fullt för att trafik, fotgängare och cyklister ska kunna ta sig fram.

– Vi var ute i god tid i går när det började snöa och plogade och sandade. Men sedan började det ju regna och även om man plogat och sandat, så är det bara att börja om igen när det blir en återfrysning, säger Mikael Frölund, driftledare på trafik- och fastighetskontoret.

Värsta på länge

Bussgatorna är första prio och därefter fokuserar man på gång- och cykelbanor. Vägarna plogas och sandas eller saltas.

– Det är den första riktigt jobbiga väderpåverkan hittills i vinter. Entreprenören som jobbat vintrar i säkert 20 års tid sa att det är det värsta han varit med om, man kan liksom se hur sanden ligger under isen och det är jättehalt, säger Mikael Frölund.

Här kan du se alla cykelvägar som sopsaltas.

Kylan håller i sig

För de kommande dagarna är prognosen att minusgraderna kommer att hålla i sig, med en temperatur på mellan 5-8 minusgrader resten av veckan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.