Sollentuna först ut med hemkört från Systemet

Systembolaget i Sollentuna blir den första butiken i landet som kommer att kunna erbjuda hemkörning av varor.

Med start den 6 november kommer de Sollentunabor som vill –och betalar för sig – kunna få öl, vin och sprit levererat direkt hem till dörren. Målgruppen är främst personer med tidsbrist samt de som tycker att det är för tungt eller opraktiskt att bära hem varorna.

Speciellt snabb eller flexibel är tjänsten inte. Leveranstiden är minst tre dagar och sker bara under butikens ordinarie öppettider och priset för att få alkoholen levererad till dörren är ganska saftigt. Hemleverans av 1–12 flaskor vin kommer att kosta cirka 200 kronor.

Systembolaget är noga med att påpeka att tjänsten bara är på försök.

– Jag är positiv. Det är bra att man testar, sen får man utvärdera, säger Stefan Gennewall, butikschef för Systembolaget i Rotebro.

Systemet testar nya sätt att få ut alkohol till köparna.

Fakta

Vad tycker du om att Systembolaget börjar med hemkörning av alkohol?

Lennart Roxström: ”Jag kommer inte besvära mig med att få varorna hemkörda. Jag brukar ta cykeln. Det är ett nöje att åka hit.”

Rolf Görström: ”Jag tror inte att det blir så vanligt, det kostar ju en del av få varorna levererade. Men om folk har råd så har jag inga problem med det.”

Kerstin Myrehed: ”Jag har svårt att förstå varför man inför det i en tätort. Men det kan säkert vara bra om ska ha kalas och behöver köpa mycket.”

Love Berzell: ”Spontant tycker jag att låter som en bra idé, i synnerhet vid större tillställningar. Men personligen kommer jag nog inte använda tjänsten.”