Sollentuna HC kvar i hockeyettan

Mikael Erdtman och Pelle Eklund lotsade SHC kvar i hockeyettan med en poängs marginal till Wings Arlanda.
Mikael Erdtman och Pelle Eklund lotsade SHC kvar i hockeyettan med en poängs marginal till Wings Arlanda.
Sollentuna HC tog poängen som krävdes för att säkra kontraktet i hockeyettan.

– Kul. Klubben flyttar fram sin position och kan tvätta bort lillebrorsstämpeln, säger tränaren Mikael Erdtman.

Inför sista omgången av hockeyettan var ledare och spelare i SHC övertygade om att man var tvungna att ta poäng mot serieledande Åker/Strängnäs. Man räknade inte med en hjälpande hand från Väsby i deras möte mot Arlanda Wings.

– I Väsby har flera redan fettat in grejerna och tagit ledig, antog SHC-tränaren Mikael Erdtman.

I Väsby gjorde Wings 1–0 efter en minut, hemma i Sollentunavallens ishall hamnade SHC tidigt i underläge – 0–2 efter fem minuter. Just då var Wings över strecket och Sollentuna på väg mot ett tufft kval.

– Killarna visar moral och skönt ”go”, säger Mikael Erdtman om fortsättningen.

Samtidigt som Wings kopplade stadigare grepp om Väsby bet SHC-spelarna ihop och vann andra perioden med 3-1, vilket betydde 3-3 inför sista perioden. Resultatet stod sig tiden ut och först i sudden death avgjorde gästerna.

– En poäng var vad som behövdes, den tog vi. Jag tycker att killarna gjort sig förtjänt av att hänga kvar. Vi har inte haft rätt flyt, bland annat fyra uddamålsförluster där det borde blivit någon poäng extra.

SHC-tränaren talar om den lillebrorsstämpel klubben genom åren haft i jämförelser med Väsby och Vallentuna. Han tycker att den kan tvättas bort.

– Sollentuna HC har minst lika bra förutsättningar som Väsby och Vallentuna. Speciellt som vi har ett ungt seniorlag och fyller på med killar från egna juniorled. Där har Väsby sitt problem, de saknar unga spelare och lär få bygga ett nytt lag till nästa säsong, säger Mikael Erdtman.