ANNONS

Sollentuna International School byter både namn och profil

Turebergsskolan i Sollentuna
Färre har sökt sig till skolan i Tureberg för att få undervisning på engelska de senaste åren. Därför ändras nu profilen, och även namnet.
Sollentuna International School i Tureberg byter namn till Turebergsskolan. Det beslutade utbildningsnämnden i tisdags.
Orsaken är att behovet av en engelskspråkig skola har förändrats, och skolans inriktning förändras redan från och med höstterminen i år.
ANNONS

– Det är ett viktigt steg i arbetet med att förbättra och modernisera skolan, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Sollentuna International School i centrala Tureberg har tidigare profilerat sig med inriktning på engelska och många av eleverna som har kommit från hela länet har haft engelska som modersmål. Men situationen har förändrats och det är färre elever som söker till skolan för att få undervisning på engelska.

Namnbyte den 1 juli

Därför ändras nu både namnet och skolans profil. Det nya namnet – Turebergsskolan – börjar gälla från den 1 juli i år.

– Vi i skolledningen är glada att få nystarta i höst tillsammans med elever och personal, säger skolans rektor Christine Elm.

Allmän språkutveckling

Den engelskspråkiga profilen tas alltså bort i höst och skolan har planer på att i stället fokusera mer på generell språkutveckling och att kunna erbjuda en kvalitativ undervisning på svenska för att stärka elevernas möjlighet att tillgodogöra sig olika ämnen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.