Sollentuna FK krossar motståndet – med korv

klubbchef sollentuna FK
Micke Torstensson är spelande klubbchef i Sollentuna FK.
Fotbollspubliken vill käka korv på match enligt ny undersökning.
Men de som inte äter kött blir utan.
Bara en av 20 Stockholmsklubbar säljer vegetarisk korv när A-lagen har hemmamatch: Sollentuna FK.
 I en undersökning  gjord av Novus på uppdrag av IQ som släpptes för några veckor sedan visade det sig att den viktigaste förtäringen när vi går på fotbollsmatch är korv.  Det var ungefär 1000 personer som deltog i undersökningen, vilket inte ger något statistiskt säkert underlag, men att korven är viktig är säkert ingen större överraskning ändå.

Var är den vegetariska korven?

Allt om Stockholm har med den undersökningen i ryggen ringt runt till de 20 bäst placerade Stockholmsklubbarna i seriestystemet (herrar), i allsvenskan, superettan samt division 1 och 2  för att kolla om de säljer korv, men även om de erbjuder någon vegetarisk korv, eller andra köttfria alternativ.

Grekiskt bondkäk

Alla säljer korv i någon form. I Sumpan, eller på Torvalla IP  i Haninge kan besökarna få kycklingkorv och på Akropolis hemmamatcher på Spånga IP serverar korvgubben en grekisk bondvariant.

– Besökarna här är inte särskilt intresserade av vanlig kokt korv. Men vi säljer souvlaki också. Om man är vegetarian går det bra att fylla den med tsatsiki och grillade grönsaker, säger Georgios Gultidis, klubbens marknadschef.

De sätter ribban högre

De flesta klubbar menar att det inte finns någon som frågar efter vegetarisk korv och att det därför som frågan aldrig lyfts. Men det finns ett undantag. Sollentuna FK, som dessutom är en av landets största sett till antalet aktiva, har man gjort en satsning i köket. Förutom att all mat är ekologisk och närproducerad i den mån det går har de även skippat godis och andra sötsaker i sitt kafé.

– Vi har landets bästa idrottskafé. Det är resultatet av en fyraårig satsning från vårt håll, att maten ska gå i linje med idrottandet. Vi säljer faktiskt bara korv på A-lagets matcher. Alla andra dagar har vi annat istället säger Micke Thorstensson spelande klubbchef i Sollentuna FK.

Vi har landets bästa idrottskafé

Micke Thorstensson, Sollentuna FK

Inte heller i damallsvenskan går det att få vegetarisk korv om du är i Stockholm.

– Nej, tyvärr får vi hänvisa till bakverk eller annat då. Inköpskonstnaden är större än det vi får tillbaka, säger Putte Troedesson i DIF.