ANNONS

Sollentuna station översvämmas då det regnar – folk vadar barfota

Sollentuna station översvämmad
Så här ser det ut i Sollentuna station efter en regnskur.
Sollentuna station
Sollentuna station fylls av vatten när det kommer regn.
Sollentuna station översvämmad
Sollentuna station fylls av vatten när det kommer regn. Ibland är det bara att ta av sig barfota för den som vill passera torrskodd.
I slutet av förra veckan hände det igen. Regnvatten fyllde kulverten vid Sollentuna station så att folk fick ta av sig barfota för att passera torrskodda. Och det var inget monsunregn vi talar om utan en tämligen normal skur.
ANNONS

– Jag var på väg till centrum och var där en liten stund. När jag gick tillbaka var det fullt av vatten, det gick inte att gå där. Folk gick barfota eller tog omvägar. Det är massor av folk som passerar där. Det här är inte okej, säger Sollentunabon Sandra Venegas.

Hon filmade när folk försöker trippa, skutta, gå på hälarna, eller helt sonika väljer att ta av sig sina dojor för att passera vattenmassorna som samlats i södra änden av stationen.

”Har hänt flera gånger tidigare”

– Det här har hänt flera gånger tidigare, även på andra sidan stationen. Man betalar skatt, då ska det inte vara så här, säger Sandra Venegas.

Hon berättar att hon skickade ett mejl för att uppmärksamma Sollentuna kommun på problemet.

– Det här är komplicerat och en utmaning eftersom det är flera fastighetsägare inblandade, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämnden i Sollentuna.

Slamsugning och rensning av brunnar i norr

Han förklarar att det den södra delen av stationen är Trafikverkets anläggning medan kommunen har ansvaret för den norra entrén, den vid kommunhuset.

– I den norra delen var det problem framför allt i vintras med vatten från smält snö. Nu jobbar vi med slamsugning och att rensa dagvattenbrunnar där. Det finns även en brunn som ligger lite för högt och tjänstemännen tittar på om den behöver justeras, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS

Flera inblandade i stationens södra ände

När det gäller den södra änden av stationen är det flera inblandade då kommunen ansvarar för gatorna som leder till stationen medan Trafikverket äger själva fastigheten.

– Det pågår ett resonemang med Trafikverket kring hur vi ska lösa det här på lång sikt, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.