ANNONS

Sollentuna och Wellstreet startar innovationsverkstad för barn

Wellstreet och Sollentuna kommun startar innobvationsverkstad, Makerzone, i The Factory i Häggvik
Interiör från The Factory. Och Wellstreets ledningsgrupp.
Interiör The Factory, Häggvik
Lokalerna i det böjda glashuset har renoverats och håller nu på att fyllas upp med företag, och snart kommunens politiker och tjänstemän.
Wellstreets ledningsgrupp i the Factory i Häggvik, Sollentuna
Wellstreets ledningsgrupp.
Sollentuna kommun och Wellstreet startar upp innovationsverkstaden Makerzone i The Factory.
Tanken är att skapa en kreativ mötesplats där Sollentunas elever kan träffas för att utforska nya områden och skapa förståelse för digitalt skapande och hållbarhet.
ANNONS

Utbildningsnämnden beslutade i går att skriva en avsiktsförklaring och planera uppstarten för innovationsverkstaden Makerzone, tillsammans med Wellstreet, i The Factory i Häggvik.

Idén är att Makerzone ska vara en kreativ mötesplats dit Sollentunas alla elever kan komma för att utforska nya områden och utmana sig själva inom digitalt skapande, hållbarhet, entreprenörskap och problemlösning.

Så ser The Factory i Häggvik ut inifrån – häng med på en smygtitt

– Det här är ett naturligt steg för oss i Utbildningsnämnden att ta. Vi har under det senaste decenniet gått i bräschen nationellt för digitalisering i Sollentunas skolor. Det som gör Makerzone unikt i Sverige är att vi lokaliserar verkstaden i superentrepenören Wellstreets lokaler. Jag ser framemot att följa utvecklingen för vår innovationsverkstad, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Barn, elever och unga är målgruppen

Med en inkluderande kreativ miljö och erfarna pedagogiska handledare vill utbildningskontoret och Wellstreet skapa förutsättningar att möta framtidens utmaningar inom teknik- och samhällsfrågor.

Målgruppen är Sollentunas barn, elever och unga i både kommunala och fristående skolor, och på sikt även allmänheten.

– Jag är oerhört glad att vi nu ska gå vidare med vårt projektet. Genom Makerzone Sollentuna skapar vi en plats för alla barn och elever där de får möjlighet att utveckla ett innovativ och entreprenöriellt tänkande som matchar den digitaliserade värld vi lever i, säger Linda Ekstrand, förvaltningschef på utbildningskontoret.

ANNONS

Tre år – till att börja med

Intentionen är att projektet till en början ska löpa under tre år. Projektet kommer att utvärderas årligen och verksamheten ska utgå från en plan som tas fram gemensamt av utbildningskontoret, Wellstreet och samarbetspartners.

– Vi är glada att The Factory kommer att koppla ihop entreprenörskraften som finns i huset med nästa generation av framtidens samhällsbyggare. Vi hoppas att Makerzone kan locka fram elevernas inneboende nyfikenhet och uppmuntra till ökat intresse för kreativitet, innovation och digital kompetens, säger Daniel Nowak, partner och operativ chef på Wellstreet.

Planeras att öppnas 2020

Makerzone planeras att öppnas under 2020 i The Factory, det gamla ABB-huset i Häggvik.

The Factory är Nordens största innovationshubb och har som ambition att vara den självklara miljön för innovation och entreprenörskap.

Giganten Google startar samarbete med Wellstreet i Häggvik

Företaget Wellstreet lämnade city och flyttade in i de nyrenoverade lokalerna i april i år.

Vid årsskiftet ska Sollentunas tjänstemän och politiker flytta in på fyra av våningarna då Turebergshuset utryms för renovering och ombyggnad.

Klart i dag – kommunen flyttar in hos The Factory

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.