ANNONS

Sollentunabo var mitt i Floridastormen

Natalie Sundling från Sollentuna hamnade mitt i orkandramat i Florida.
Natalie Sundling från Sollentuna hamnade mitt i orkandramat i Florida.
Natalie Sundling från Sollentuna fick en dramatisk start på sin vistelse i Florida.
Bara några dagar efter att hon flyttat dit slog den tropiska stormen Irma till.
– Vi blev evakuerade från vårt hotell och vi bestämde oss för att ta skydd i ett shelter, berättar hon för Mitt i Sollentuna.
ANNONS

Natalie Sundling växte upp i Norrviken och flyttade till New York 2015. Efter en tid i London längtade hon och hennes make tillbaka till USA, men den gången bestämde de sig för att slå sig ner längre söderut.

–Vi valde Florida då vi båda önskade oss värme, berättar Natalie.

Men det började inte riktigt som de hade tänkt sig.

Fredagen den 1 september landade de i Miami – och dagen därpå fick de höra att den tropiska orkanen Irma som orsakat minst 40 dödsfall och lämnat 10 000-tals människor hemlösa nu närmade sig det amerikanska fastlandet.

– På torsdag morgon blev vi evakuerade från vårt hotell och vi bestämde oss för att ta skydd i ett shelter då de flesta hotell stängde helt. De första två dagarna var hyfsat okej. Vi fick mat tre gånger om dagen och fick dessutom vistas utomhus under vissa timmar på dygnet. Men i lördags klockan 16 (amerikansk tid) så blev det utegångsförbud. På söndag morgon klockan 08 blir vi utan el och runt lunchtid så tappar vi all service för telefonerna, berättar Natalie.

Under måndagen tappade Irma i styrka och nedgraderades från orkan till tropisk storm. Amerikanska myndigheter varnar dock för fortsatt stigande vattennivåer och fem meter höga svallvågor.

Var du rädd?

– Nej, inte alls. Stormen var inte så extrem som förväntat. Blev mer förvånad att den inte var så enorm som de hade uppbyggt det.

Vad händer nu?

ANNONS

– Just nu försöker vi få tag på ett hotell. Men allt är stängt. Vi måste i princip börja om på nytt med vår flytt hit. Hitta boende och jobb snabbt. Sedan får vi försöka planera utlandsresor under orkansäsongerna framöver, skriver Natalie.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.