Sollentunaborna först ut med hemlagad e-mat

Varm hemlagad vardagsmat som levereras direkt till dörren från ett kök i närheten.
Varm hemlagad vardagsmat som levereras direkt till dörren från ett kök i närheten.
Anders Brännström, företagets grundare och VD.
Anders Brännström, företagets grundare och VD.
Nu lanseras ytterligare en tjänst för mat via nätet. Denna gång ska kunder få lagad vardagsmat direkt till dörren och Sollentunaborna blir först ut att prova.

Tidigare har kunder kunnat beställa matkassar via nätet. Nu lanserar middagen.se tjänsten vidare ett snäpp där kunderna ska kunna välja att få hemlagad vardagsmat direkt hem till dörren. Ett behov som grundaren och vd:n Anders Brännström menar finns i dag.

– Vi tycker att det som tar mest tid egentligen är att laga och då tänkte vi ‘varför inte låta kockarna laga maten?’, sägen han.

Varm, nylagad vardagsmat fick Anders Brännström som idé redan under studietiden då han tyckte det var tråkigt att laga mat till sig själv. Men när han fick familj med små barn insåg han hur lite tiden räckte till och eftersom färdigplanerade matkassar hade blivit populärt kände han att tiden var mogen.

Affärsidén handlar därför om vardagsmat som tillagas på naturliga råvaror och levereras från måndag till och med torsdag. Fredagarna har valts bort därför att då har familjer i regel mer tid och vill laga mat. När kundundersökningen gjordes var just tid en viktig aspekt.

– De flesta vi frågat har sagt att de tycker om att laga mat men inte hinner, säger Anders Brännström.

Tjänsten ska också handla om lokalt där restauranger i området lagar mat som ligger i närheten av de boende och kraven på köken är höga. De ska kunna laga varierad kost och man ska kunna välja vilka dagar man vill få maten levererad.

Varför Sollentuna blev först ut som område är för att där har visats intresse men också för att orten har ett gynnsamt läge sett till trafiken och att klientelet varierar från flerfamiljshus till lägenheter.

– Framför allt har vi hittat ett bra kök, sedan är det bra variation på kunder och bra framfart – det går att leverera de tiderna då kunderna vill ha mat, säger Anders Brännström.

Andra orter i Stockholm som kan bli aktuella för matleveranser är Solna, Bromma och Vällingby.