ANNONS

Sollentunahems bostäder ska vara fossilfria 2030

Sollentunahem har undertecknat Allmännyttans klimatinitiativ.
Maria Stockhaus, styrelseordförande och Martin Lindfors, vd Sollentunahem.
Det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem har gått med i SABO:s klimatinitiativ för att minska utsläppen av växthusgaser.
– Vi vill vara med och bidra till hållbarhet, säger Martin Lindfors, vd för Sollentunahem.
ANNONS

Sollentunahem är ett av 71 bostadsföretag runt om i landet som har gått med i Allmännyttans klimatinitiativ för att minska utsläppen av växthusgaser. Det är allmännyttans bransch- och intresseorganisation SABO som har startat initiativet.

– Vi vill vara med och bidra till hållbarhet. Nu kan vi hjälpas åt inom allmännyttan och inom SABO-världen, säger Martin Lindfors som är vd för Sollentunahem.

Fossilfria 2030

Målet enligt klimatinitiativet är att bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen ska minska med 30 procent.

För Sollentunahem handlar det om flera konkreta åtgärder. Bland annat jobbar de med så kallad prognosstyrning. Det handlar om att utläsa vilket väder som kommer och då göra inställningar i fastigheterna på förhand – vilket gör att det blir effektivare. Det blir en jämnare och lägre förbrukning.

– Vi hoppas att detta ska bidra till att vi kan nå målet. Vi installerar också solceller i nyproduktion och i våra äldre fastigheter har vi installerat värmepumpar, säger Martin Lindfors.

Det handlar om att spara utan att installera alltför mycket nytt

Martin Lindfors, vd Sollentunahem

Sollentunahem har tidigare haft energibesparingsmål. 2014 var de med i SABO:s energiupprop Skåneinitiativet och minskade energiförbrukningen med 20 procent. Nu har det vuxit till att det ska vara miljömässigt och hållbart.

– Det handlar om att spara utan att installera alltför mycket nytt – det är också miljövänligt – att ta vara på det vi redan har så att vi inte lägger ner för mycket pengar, säger Martin Lindfors, vd för Sollentunahem.

Fakta

Bostadsbolag i uppropet från Stockholms län:

  • Botkyrkabyggen
  • Ekerö Bostäder AB
  • Nykvarnsbostäder
  • Nynäshamnsbostäder AB
  • SKB
  • Sollentunahem AB
  • Stockholmshem AB
Källa: SABO
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.