ANNONS

Sollentunahem visar värmande omtanke i coronakrisen

hjärta
Sollentunahem visar stor omtänksamhet i coronakrisen då man ringer upp sina hyresgäster i riskgrupper och kollar att de har det okej.
Just nu ringer Sollentunahem upp sina hyresgäster som tillhör en riskgrupp och kollar så att de klarar sig och mår bra i coronakrisen.
En som har fått ett samtal är 86-åriga Berit Tärnell i Edsberg.
ANNONS

– Det ringde en kvinna från Sollentunahem och undrade hur jag klarar mig, om jag tillbringar mina dagar i ensamhet utan någon kontakt eller hjälp med matinköp, och om jag hade andra svårigheter eller problem, säger hon.

”Extraordinärt omtänksamt”

Sollentunahem har tidigare fått en del kritik, bland annat för hur bostadskön fungerar och för att företaget är svåra att komma i kontakt med – ”hemligare än SÄPO” – men nu gör man något bra och då ska det också uppmärksammas tycker Berit Tärnell.

– Det är så väldigt extraordinärt omtänksamt att ringa runt till alla i riskgrupper. Jag tror att det är ganska många så det är nog ett väldigt jobb för dem, säger hon.

”Jag klarar mig trots allt”

Berit Tärnell klarar sig bra, även om det är lite ensamt ibland.

– Ja, det är tråkigt att inte kunna träffa någon, men jag har barn som håller kontakt och mat som kommer hem. Så jag klarar mig trots allt. Men jag blev rörd över deras uppmärksamhet, att de ringde och frågade hur jag hade det, säger hon.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.